Вход   Регистрация

Как да проверим внесен от САЩ автомобил?

Как да проверим внесен от САЩ автомобил?
 

Няколко сайта ще ви разкрият цялата история на колата, която искате да купите

В България има множество търговци, които предлагат автомобили втора ръка, внесени от САЩ. Някои имат такива на склад, други обещават бързо да ви снабдят с желаната от вас кола, като цените, в повечето случаи, са доста по-изгодни за потребителя от тези на предлаганите на европейския пазар модели.

Как да проверим внесен от САЩ автомобил?

Америка обаче е огромна страна, в която всяка година се крадат и препродават стотици хиляди автомобила. Освен това там често се случват всякакви природни бедствия като пожари, урагани, торнада и огромни наводнения. Наскоро, например, югоизточното крайбрежие бе ударено от най-опустошителния за последните 30 години ураган - Флорънс. По предварителни оценки на експертите, заради стихията на черния автомобилен пазар в САЩ ще се появят 20 000 - 40 000 повредени и наводнени коли.

Как да проверим внесен от САЩ автомобил?

Доста нечестни търговци са готови на всичко, за да препродадат такива автомобили. Как да не се хванете на въдицата им? Много просто - като проверите историята на предлагания от търговец автомобил в някой от специализираните американски сайтове. При въвеждане на VIN кода на колата (това е нейното ЕГН, познато у нас като "номер на шаси" или "номер на рама") или регистрационния номер на автомобила, ще може да видите дали той е обявен за издирване, бил ли е потапян при наводнение, участвал ли е в сериозна авария или причинил смърт при катастрофа.

Трябва обаче да знаете, че всички такиви проверки в САЩ са платени (от 35 до 40 долара), защото целта им е срещу неголяма сума да се спести в бъдеще пари, време и нерви. Купувайки кола за няколко хиляди долара, вероятно не си струва да спестим възможността да научим за нейното минало. Ето някои такива сайтове, които може да са ви от полза.

www. autocheck.com

Как да проверим внесен от САЩ автомобил?

Тук може да проверите историята на употребяван автомобил, регистриран в САЩ. Това става чрез въвеждането на VIN кода или регистрационния номер. Отговорите, които ще получите са: 1. Година на производство, модел и възраст на колата; 2. Брой на собствениците; 3. Брой на катастрофите, в които автомобилът е участвал; 4. Пробег; 5. Обявена ли е колата за издирване; 6. Пострадала ли е някога от природни стихии като пожари и наводнения.

www. nicb.org

Как да проверим внесен от САЩ автомобил?


Това е сайтът на базираната в щата Илинойс неправителствена организация National Insurance Crime Bureau (NICB). Тя се занимава със застрахователни измами и разполага с огромна база данни. Сайтът предоставя информация за: 1. Обявена ли е колата за издирване; 2. Била ли е повредена от природни стихии; 3. Пренабиван ли е VIN номерът.

www. vinaudit.com

Как да проверим внесен от САЩ автомобил?

Тук е събрана информация от няколко официални и частни бази данни за проследяване историята на автомобила. От този сайт може да се научи: 1. Цялата информация за колата, чак до пребоядисването, теглото, пробега, техническите характеристики и дори дали е работела като такси; 2. Всички досегашни собственици и регистрации; 3. Застрахователни събития, т.е. попадал ли е автомобилът в екстремни ситуации (пожари, наводнения) и катастрофи; 4. Обявена ли е колата за издирване; 5. Сравнение на цените на автомобила със средните за същия модел на пазара.

Реклама  


Купи кола

 • BMW 5 Gran Turismo GT 530 XD

  27500 лв.

  дата на произв. - ноември , 2010 г., пробег - 253000, С.к - Автоматична, цвят - Бял

 • BMW 525 X drive 218k.с.

  27900 лв.

  дата на произв. - декември , 2012 г., пробег - 200000, С.к - Автоматична, цвят - Графит

 • Subaru Forester 2.0i KLIMA 4x4FEIS

  3300 лв.

  дата на произв. - юли , 2001 г., пробег - 178000, С.к - Ръчна, цвят - Т.зелен

 • VW Passat 2.0TDI/EVRO4/DSJ/AVTOMATIK

  7980 лв.

  дата на произв. - юни , 2008 г., пробег - 151000, С.к - Автоматична, цвят - Сив

 • Opel Meriva

  5300 лв.

  дата на произв. - февруари , 2007 г., пробег - 253000, С.к - Ръчна, цвят - Черен

 • Skoda Octavia

  10800 лв.

  дата на произв. - декември , 2009 г., пробег - 179000, С.к - Ръчна, цвят - Син

Виж всички обяви

Коментари ( 4 )

Напиши коментар Влез

от: JEEP ( преди 2 месеца )

забравил си да напишеш, че са платени тия услуги, вуйчо!
Отговори
 
 -2
 

Положителни: 2  Отрицателни: 4

от: Ра$$$ово Ломско ( преди 2 месеца )

А наводнението наснимката защо е от Германия?????
Отговори
 
+4
 

Положителни: 5  Отрицателни: 1

от: Анонимен ( преди 2 месеца )

Я кажи коя е тази част с която ще се вкараш в голям филм? Всички части отдавна могат да се поръчват по интернет и да ти ги доставят на входната врата.
Отговори
 
+3
 

Положителни: 9  Отрицателни: 6

от: Анонимен ( преди 2 месеца )

Нямаше да е лошо да добавите че доста модели които се предлагат и в Европа и в САЩ не са технически идентични и може да се вкарате в голям филм с намирането на някоя резервна част.


Не говоря за различните фарове и стопове!
Отговори
 
+9
 

Положителни: 14  Отрицателни: 5


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising