IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW увеличи пробега на i3

Ситикарът получи по-мощни батерии и вече изминава до 285 км с едно зареждане

BMW увеличи пробега на i3

Компанията BMW направи сериозни подобрения по електрическия си ситикар i3, като го оборудва с батерии от ново поколение. Техният капацитет е 42,2 кВт/ч, което позволява увеличение на пробега с едно зарежда с 30% и така той вече е 280 км.

BMW увеличи пробега на i3

С производството на новия тип акумулатори се занимава заводът на BMW в Динголфинген. Те се състоят от 8 модула, като всеки от тях съдържа 12 акумулаторни клетки. Въпреки увеличението на капацитет, размерът на блока батерии са остава същият. В сравнение с първото поколение, мощността на акумулаторите е увеличена с 19,6 кВт/ч.

Задвижването на BMW i3 става с електромотор с мощност 170 к.с., който позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 7,3 секунди. По-мощната версия – i3s, прави същото упражнение за 6,9 секунди. Максималният пробег на базовия вариант, според новия цикъл WLTP, e 285-310 км, а на спортния – 270-285 км.

BMW увеличи пробега на i3

От стандартната електропреносна мрежа BMW i3 с новия акумулатор се зарежда до 80% за 15 минути. При използване на зарядна станции времето за пълнене на батериите е 3,2 часа. А с помощта на 50-киловатов терминал времето е 42 минути.

BMW увеличи пробега на i3

Освен нов блок батерии, BMW i3 е получил спортен пакет, в който влизат снижено с 10 мм окачване със специални пружини и амортисьори, 20-цолови джанти и подобрена аеродинамика. За електромобила се предагат няколко цветови варианти, адаптивна матрична оптика и мултимедиен комплекс iDrive с променена графика.

Снимки: BMW

Тагове: bmw i3
0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Киселото грозде ( преди 4 години )
    Тук вярвам всички коментирали в такива клозети ходят по голяма нужда та много ги разбират?!
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    За BMW i3 гумите са разработени съвместно с Bridgestone специално за модела и затова се намират по трудно. Цената им е между 100 и 160 долара за брой в зависимост от модификацията и цолажа. Можеше да провериш в нета първо, преди да пишеш глупости.
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гьорче Петров ( преди 5 години )
    Освобождението е през 1878г.
  • #7
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Става ми смешно как немците се опитват от както са създадени сиреч 1971-ва 7 години преди освобождението да се натискат да барбарят на лидерите.Откакто са се излюпили се зъбят на Великите сили Франция и Англия а после и Америка.Къде са тръгнали тези беззъби немски пинчери нищо нямат а няма и да имат.Откакто съществуват ги е яд че са никои такива и ще си останат.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Този ( преди 5 години )
    КорекцияС 50квт зарядна до 80% става за 45мин
  • #5
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тази кола е абсолютен....Не зная колко трябва да си зле с главата да си вземеш толкова грозна и скъпа табуретка, която е една машина за пари за БМВ, които са измислили нов стандарт гуми САМО И ЕДИНСТВЕНО за това подобие на автомобил. Специално се поръчват и струват комплекта над 2000 евро и единствените, които ги произвеждат са Мишелин. Поне до преди година беше така. Та немските мошеници отново направиха поредната далавера да излъжат глупавите си клиенти,които само бецален правят.
  • #4
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Тоя кло.ет не може да стъпи и на малкият пръст на лидерите.
  • #3
    11 rate up comment 5 rate down comment
    TSLA ( преди 5 години )
    Аз този "кл0зет" съм го ръчкал градско с още двама вътре и хот-хечовете по 200+ коня са безнадеждни :)Кола половин век пред останалите ламаринени консерви
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Корекция от Редактор ( преди 5 години )
    - Стандартната мрежа - 3,2 часа - Зарядна станция - 42 минути- 50-киловатов терминал - 80% за 15 минути
  • #1
    6 rate up comment 17 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Че то преди писаха че имал пробег от 400 км кой ще даде тия пари за тоя допотопен кло.ет.Да ги *** у немските св.не!