IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тунинг-фирмите също страдат заради екологичните стандарти

Американско ателие ще плати 6,6 млн. долара за използване на софтуер за вредни емисии

Тунинг-фирмите също страдат заради екологичните стандарти

Мерките за подобряване на екологията вече бяха усетени не само от големите автомобилти производители, но и от компаните за тунинг. Една от тях ще трябва да  плати 6,5 млн. долара заради нарушаване на изискванията за вредни емисии.

Тунинг-фирмите също страдат заради екологичните стандарти

Агенцията по опазване на околната среда и Министерството на правосъдието на САШ обявиха, че ателието Derive Systems е глобено с 300 00 долара, тъй като  е разработира незаконно устройство. То се предлага на клиентите, като позволява да заобикалят изискванията, като се пренастройват компоненти на двигателя, отговарящи за контрола на вредните емисии. Сред тях са системата за рециркулация на отработените газове, катализаторът и филтърът за твърди частици.

Компанията е уличена, че предлага подобно устройство за американски модели, сред които са Ford Mustang и Dodge Ram. Тя е задължена да организира сервизна акция за всички автомобили, на които е поставила новия софтуер и да ги преправи по такъв начин, че те да отговарят на закона за чистота на въздуха.

По предварителни дани, цялата операция ще струва на Derive Systems още 6,3 млн. млн долара. Компанията ще трябва да ремонтира автомобилите до август 2020 г., като освен това е задължена да следи за това, клиентите да не използват новия софтуер.

Представител на ателието обяви, че продуктите, които в момента се предлагат, отговарят на всички изисквания, а проблемният софтуер е разработен от външна компания, която по-късно е влязла в структурата на Derive Systems. Въпреки това фирмата ще покрие всички разходи.

На свой ред от Агенцията за охрана на околната среда обявиха, че случващото се трябва да бъде сигнал за фирмите за тунинг, като те ще бъдат третирани като всичко автомобилни производители.

Снимка: Derive Systems



 

Тагове: derive systems
0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Предсравям си как глобяват със 6 милиона бай Пешо Тунинга от кварталното гаражче, който е махнал EGR-а и филтрите на стотици автомобили.