IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Brabus подхвана и най-мощната G-Class

Всъдеходът разчита на 700 коня и вдига 100 км/ч от място за 4,3 секунди

Brabus подхвана и най-мощната G-Class

Една от основните премиера на провеждащото се в Монако изложение за яхти стана не морски съд, а автомобил. И това е напълно нормално, тъй като именно собственици на луксозни яхти ще бъдат основните клиенти на всъдехода Brabus 700 Widestar, в чиято основа е новият Mercedes-AMG G 63.

Brabus подхвана и най-мощната G-Class

Битурбо V8 двигателят на машината с обем 4,0 лигра е форсиран по същия начин като при моделите AMG E 63 и S 63. Препрограмирането на блока и увеличението на налягането от турбината са позволили мощността да скочи от 585 на 700 к.с., а въртящият момент – от 850 на 950 Нм. Поставена е и нова изпускателна система с активни клапани, която има специален „тих режим” - Coming Home. Той се активира при движение в жилищни квартали.

Ускорението от 0 до 100 км/ч е намалено от 4,5 на 4,3 секунди, което за автомобил с подобна аеродинамика е отличен резултат. Ограничителят на скоростта е преместен от 220 на 240 км/ч. Същият лимит действа и при стандартния AMG G-Class с опцията AMG Driver's Package.

Brabus подхвана и най-мощната G-Class

Освен това Brabus 700 Widestar се отличава от донора си по разширените калници, различните брони, капака с допълнителни въздухозаборници, задния спойлер и допълнителните светодиодни прожектори на покрива. Всъдеходът е с 22-цолови джанти, но могат да се поръчат и 23-цолови. Клиентът има богат избор от варианти на салона.

Стартовата цена на новия Brabus още не е известна, но във всички случаи тя ще е доста по-висока от тази на базовия Mercedes-AMG G 63, който в Германия стартира от 148 000 евро.

Снимки: Brabus

0 от 500