IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hummer H1 вече има и пистова версия

Американското студио MSA създаде интересен уникат

Hummer H1 вече има и пистова версия

Бруталният Hummer H1 от години насам е сред новите класики на американското автомобилостроене. Но интересът към тези машини от страна на тунинг компаниите не спада и поредното доказателство за това идва от Mil-Spec Automotive (MSA). Американското тунинг ателие създаде пистова версия на всъдехода.

Hummer H1 вече има и пистова версия

В основата на проекта лежи 4-врат пикап Hummer H1 версия 1987 година, който вече е с нова геометрия на окачването, регулируеми амортисьори с по-твърди пружини и със снижен с 179 мм просвет. На доработка е била подложена и спирачната система, като апаратите са вече 6-бутални, а H1 е получил и нископрофилни гуми Pirelli P-Zero.

Промени е претърпял и двигателят – 6,6-литров Duramax V8, чиято мощност е вече 800 конски сили, а максималният въртящ момент е достигнал впечатляващите 2034 Nm. Всъщност, създаването на „пистовата версия” на H1 се е наложило точно заради финалния стадий на изпитанията на пакета промени по мотора, който се използва и в други тунинг проекти.

А специално този уникален Hummer няма да се продава, нито пък студиото ще го предлага като клиентски проект, уточняват от MSA.

Тагове: hummer hummer h1 msa
0 от 500