IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови двигатели за Jeep Wrangler

До няколко месеца всъдеходът ще има и хибридна версия

Нови двигатели за Jeep Wrangler

Всъдеходът Jeep Wrangler постепенно ще започне да получава нови мотори, а на върха на гамата ще бъде хибриден агрегат на базата на турбо двигател, показват данни от документите на американски дилъри.

Нови двигатели за Jeep Wrangler

Както се знае, неотдавна в Европа всъдеходът получи нов дизелов двигател 2.2 MultiJet II, развиващ 200 коня и 450 Нм въртящ момент. Сега източници твърдят, че на пазара в САЩ ще се появи 3-литров дизелов двигател, който по-късно ще започне да се предлага и на стария континент.

Този мотор ще бъде наличен за четиривратите версии Unlimited Sport, Sahara и Rubicon. Той ще работи в тандем с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система start/stop (ESS), като ще развива 264 к.с. и 599 Нм. Такъв двигател може да бъде оборудван и в пикапа Ram 1500 догодина. Предполага се, че ще има и версия с 6-степенна механична трансмисия.

Нови двигатели за Jeep Wrangler

След преглед на въпросните документи, източниците правят извода, че Jeep Wrangler може да получи и двигател 3.6 BSG. Той има вграден мотор-генератор с ремъчно задвижване. Това означава, всъщност, "мек" хибрид". Очаква се, че промените в моторната гама на всъдехода ще станат факт в близките месеци.

Снимки: Jeep
 

Тагове: jeep jeep wrangler wrangler
0 от 500