IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda CX-5 получава нов турбо двигател

Той е с обем 2,5 литра и развива мощност от 250 коня

Mazda CX-5 получава нов турбо двигател

През 2016 г. обновеният кросоувър Mazda CX-5 бе показан на автомобилния салон в Лос Анджелис. По всичко изглежда, че сега той ще получи значителни подобрения. Като например нов турбо двигател с обем от 2,5 литра, който развива мощност от 250 коня и 420 Нм въртящ момент. Това е значително повече от настоящата атмосферна версия с мощност 194 к.с.

Mazda CX-5 получава нов турбо двигател

Освен това салонът на кросоувъра ще бъде доста променен, ще бъдат инсталирани системи Android Auto и Apple CarPlay, преработен приборен панел със 7-инчов цветен дисплей. Предвидени са и напълно нови джанти. Засега обновлението ще засегне само Mazda CX-5 за пазара в Северна Америка, но в началото на годината се очаква рестайлинг да претърпи и вариантът, който се предлага за Европа.

Снимка: Mazda

Тагове: cx-5 mazda mazda cx-5
0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    турбиниран е жаргон, а ти щом не си го разбрал, значи изобщо не си ходил на училище, а ако случайно си ходил, то е било напразно!Ако още нещо не ти е станало ясно питай ще ти отговорим! С тези знания обаче ми се струва, че си объркал форумите! По би ти прилягал бг-мама или някой за плетки и ръкоделия!
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "Турбиниран"... Това на какъв език е? Вие на какво училище сте ходили?
  • #6
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    ти кво си карал до сега че ти е толкова чудно че слиза на 4-та при изпреварване? а това слизане къде е. по някой баир ли? а колко човека бяхте вътре и колко багаж имаше?май изобщо не си я карал тази кола щом ги дрънкаш тези неща! мощна си е доста еластичен мотор и на 6-та само като настъпиш и дърпа. ако искаш по бързо вкарваш 5-та и само по баир или натоварен 4-та
  • #5
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Кога ли мазна ... ( преди 5 години )
    ще открият 6-цилиндровия мотор над 250 к.с., съчетан с 8-степенен автоматик и 4х4 задвижване и всичко това в мааалко по-спортна лимузина!?Ако пък се излъжат да пуснат такова чудо и в ЕС-то... ех мечтии, дзън-дзън.
  • #4
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Атмосферният не е лош за такъв, но все пак е досадно, че често му се налага да слиза чак на 4-та при изпреварване и на магистрала дори при не много рязко ускорение. Щеше да е ОК, ако скоростната кутия не беше толкова груба и моторът беше обезшумен на задоволително ниво.Очаквам турбинираният да е доста по-приятен за каране, още повече, че е с малък и лек комресор и макар да не осигурява някаква впечатляваща мощност за този обем, поне би трябвало да има малка турбо дупка.
  • #3
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Дано да използват интериора от новата мазда 6. Особено takumi (signature) trim-a е много впечатляващ.
  • #2
    20 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И що си мислиш, че е спънато?Изобщо не е спънат, а е доста приятен за каране този със 194 к.с. Атмосферка, здрав, надежден и много приятен за каране. Качи се, покарай и ела пак да кажеш, че е лош! А този с 250 к.с. турбинирания го има отдавна и го слагат на Мазда 6, а сега са решили да го сложат и на CX-5. Лошо няма! На който са му малко 194 к.с. и иска още да слага турбинирания! И разликата в разхода не е 1 л, а е около 3 л. Поне при Мазда 6 е толкова и не вярвам тук да е по-малко!
  • #1
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Ще получи ( преди 5 години )
    ама в САШ тука, тука пак спънато моторче дето ще харчи литър по-малко и няма да върви