IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Компания за автомобилни части инвестира 14 млрд. долара в електрическо оборудване

ZF ще разработва предимно автономни и електрически технологии през следващите 5 години

Компания за автомобилни части инвестира 14 млрд. долара в електрическо оборудване

Германската компания за автомобилни части ZF ще инвестира близо 2.8 млрд. долара годишно до 2023 г. за разработване на нови електрически и автономни системи.

Компания за автомобилни части инвестира 14 млрд. долара в електрическо оборудване

Според данни на Bloomberg, цялостната инвестиция за тези 5 години ще бъде близо 14 млрд. долара, което би я конкурирало с водещи производители на автономно оборудване. За сравнение, през изминалата година, ZF е похарчила около 2,57 млрд. долара за същите цели.

В свое изявление компанията от Фрдирхсхафен посочва, че към момента работи върху електрически транспортен ван със система за автономно управление, който да влезе в производство през следващите 2 години. Той трябва да притежава характеристики, които да позволяват ежедневната експлоатация да се извършва безпроблемно.

Не са известни за бъдещото возило, но се знае, че ванът ще може да се движи автономно по малки градски улици, да следи лентата, в която е, да разпознава маркировки и светофари. Ще бъде налична и функция, която да информира за маршрута на пратката. По думите на шефа на компанията - Хених Шайдер, към момента има няколко фирми, които са проявили интерес към автомобила.

Готовият бус за доставки обаче няма да се предлага на германския пазар, тъй като в страната вече има други подобни машини, произвеждани специално от немските пощи.

Шайдер добавя, че безпилотните транспортни средства ще имат ключова роля в градските доставки, летищата и пристанищата. По думите му в бъдеще автономният транспорт ще бъде все по-разпространен, което ще доведе до по-големи безопасност, ефикасност и печалба.

Снимка: ZF&Faurecia

Тагове: zf
0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    продукти на човешкия гении са осъдени да идат в забвение - въййй, момче намали марихуаната и пийни малко млекце - продукт на кравешки и *** гений. бе от къде ви ги раждат мозъците тея глупости бе
  • #3
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    трошляци
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Телепат ( преди 5 години )
    Продуктите им не са предназначени да се продават надиректно на потребителите, а са компоненти за крайни продукти на други производители. Така, че няма какво толкова да им се чудим на маркетинга.
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 5 години )
    Само изкушените знаят и са чували за компанията и фантастичните и СК. За публиката тя е напълно анонимна, което е несправедливо, но правилата на маркетинга са жестоки и не се вълнуват от правдата. От една страна е малко жалко, че продукти на човешкия гении са осъдени да идат в забвение - ръчни СК и автомати. ЦФ отдавна е и на други пазари с рацлични продукти и много вероятно да мигрира в посока налагане на свои разпознаваеми от публиката брандове. Ледовете се топят, светът се променя.