IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin иска да продаде 25% от акциите си

С получените 6,7 млрд. долара британците се надяват да компенсират загубите от Брекзит

Aston Martin иска да продаде 25% от акциите си

Компанията Aston Martin обяви официално, че ще продаде 25% от акциите си, като ги пусне за търгуване на Лондонската фондова борса, съобщава Automotive News.

Aston Martin иска да продаде 25% от акциите си

Британският производител се надява да получи между 5,33 млрд. и 6,73 млрд. щатски долара, като окончателната цена на акция ще бъде обявена на 3 октомври, а излизането на борсата е планирано за 8 октомври.

В Aston Martin са заинтересовани от повишаване на стойността на ценните книжа след изхода на Великобритания от Европейския съюз, чиито условия ще станат ясни следващия месец. Очаква се Брекзит да повиши значително разходите за производство, тъй като голяма част от комапниите, доставящи оборудване и компоненти, се в държави от ЕС.

Освен това най-вероято ще бъдат увеличени и тарифите за всички транспортни средства, които се продават от британските производител в ЕС За да бъдат избегнати бъдещи загуби, компанията започна да увеличава доставките на двигатели и други компоненти, докато все още има действащо споразумение между Великобритания и ЕС.

Снимка: Aston Martin.
 

Тагове: aston martin
0 от 500