IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Официално: Мъжете са по-лоши шофьори от жените

Мащабно изследване във Великобритания показва огромни разлики между двата пола

Официално: Мъжете са по-лоши шофьори от жените

Споровете дали жените или мъжете са по-добри шофьори датират от десетилетия, но сега е факт поредното изследване, което отсъжда победата на нежния пол. Става въпрос за статистика на нарушенията на пътя, извършени от мъже и жени, събрана в държава с високо ниво на проникване на автомобилите в обществото и редовната им експлоатация – Великобритания.

Официално: Мъжете са по-лоши шофьори от жените

Интересното е, че британците са много по-опасни зад волана, при това са и склонни към рецидиви, а единственото нарушение, при които мъжете и жените имат сходно представяне е шофирането след употреба на алкохол.

Статистиката е събрана между януари 2014 и юли 2018 и за този период правото да шофират са загубили 421 565 мъже във Великобритания, а броят на наказаните със същата санкция жени е 66 272. Най-опасни зад волана са мъжете на 26 години – за този период точно 18 107 водачи на тази възраст са загубили правото си да шофират за различен срок.

Подробната статистика показва, че това съотношение се запазва при различните нарушения: мъжете, наказани за опасно шофиране са 23 пъти повече, при каране без книжка разликата е 16 пъти, 15 пъти при шофиране след употреба на наркотици и т.н.

Естествено, при тези разлики трябва да се отчита и фактът, че сред мъжете шофьорите са много повече в сравнение с броя им при жените, включително и в най-развитите страни.

0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Жените са много по-внимателни. Мъжете са самонадеяни.Скоро имахме облог, на паркинг, на нервите и скорост три жени, бяха по-добри от мъжете.
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Люис Хамилтън ( преди 5 години )
    Така си е. Все жени са на първите места по какви ли не авто и мото състезания.
  • #9
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Ime ( преди 5 години )
    112 последният абзац е абсолютна глупост, защото тези проучвания не се правят въз основа на брой шофиращи, а процентно...Анонимен не само има *** скиор, ами и на олимпойски игри е бил...А че има жени каращи по рали състезания и са в пъти по- добри от теб е друга тема.
  • #8
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Изследване във Великобритания.. , Британски учени откриха.. И тук спирам да чета. 90% от такива "проучвания" са боза.
  • #7
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Глупости ( преди 5 години )
    Въпрос: Колко КМ общо са изминали мъжете шофьори за една година, колко са изминали жените шофьори от тази статистика.Жена ми има златен талон аз не. Аз имам 500 000 км. за последните десет години, тя има около 2000. Благодаря за проучването. Наврете си го знаете къде.
  • #6
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Затова всички пилоти в формула 1 са жени
  • #5
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Жена шофьор и *** скиор НЯМА!!!
  • #4
    23 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Интересно ми е защо, като са по-добри шофьорки на много паркинзи на запад има специални такива за жени отделени, където мястото за паркиране е доста по-голямо и въпреки това пак не могат да паркират, където може цял камион да го направи? Друго интересно нещо е защо няма жени професионални шофьори. Колко жени шоферки на тир познавате и сте виждали? Гледам различни автомобилни състезания и се чудя защо няма жени, като са по-добрите? Просто смешна статия от к0медиантите за пореден път.
  • #3
    20 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Поредният пасквил, който да разлайва кучетата!Дисциплиниран и добър са 2 много различни неща. Освен всичко бройката на мъжете е в пъти по-голяма от тази на жените в "изследването".Все едно отиваме в в някой университет в Африка където има няколко бели и правим извода, че черните са по-умни, защото повече учат. Защо не хванат на случаен принцип 20 мъже и жени с книжки и да изпълнят основни упражнения на полигон, после градско, извънградско и малък тест по теория да видим тогава кой как е!
  • #2
    29 rate up comment 1 rate down comment
    Антисексист ( преди 5 години )
    И как така изброените неща правят жените по-добри шофьорки не ми е ясно?В сатията става дума за по-дисциплинирани шофьори, а не за по-добри! Прави ли разлика този, който е написал поредната глупост? Май не!Жените са много по-лоши шофьори и този факт се знае дори от самите тях и много си го признават дори. Те са неуверени с по-бавни реакции и трудно преценящи обстановката на пътя и реакциите им са често неадекватни. Точно заради това карат страхливо, бавно и не правят толкова нарушения.