Вход   Регистрация

Toyota възражда още едно спортно купе

Toyota възражда още едно спортно купе
 

Японците обмислят да предложат нова Celica с 4х4

Компанията Toyoya предприее политика за налагане на ярки и емоционални модели, като резултатите от нея са възраждането на Supra и предлагането на специално семейство GR. Сега японците обмислят и възраждането на още един спортен модел, който да попълни гамата.

Toyota възражда още едно спортно купе

„Искаме нова MR2, искаме и нова Celica – заяви в интервю за списанието Road&Truck помощник главният инженер на проекта Supra - Масаюки Кай. – Върнахме Supra и сега трябва да видим какво ще искат клиентите си, за за вземем крайно решение”.

Кай допълни, че по-големи са шансовете за завръщане на Celica (на снимката), която се произвеждаше през периода 1970-2006 г. Според него, новото купе трябва да бъде със задвижване на четирите колела и така да се превърне в алтернатива на моделите Toyota GT86 и Supra, които са със задно предаване.

Инженерът допълни, че спортните коли са доста скъпи за проектиране и производство, което ги прави нерентабилни за големите компании.  Затова новият модел, ако бъде одобрен от ръководстото на Toyota, ще се създава съвместно с друг производител. Така беше и със Supra, за чието създаване която японците си поделиха работата и разходите с BMW.
Снимка: Tоyota
 

Реклама  


Купи Toyota

Виж всички обяви

Коментари ( 9 )

Напиши коментар Влез

от: Швабен зи каскен ( преди 2 месеца )

Ех, вагончета.. Тойота е най-мощния и технологично напреднал автомобилен концерн. За тях няма невъзможни неща и не им се е налагало да се "молят" на никого за нищо. И са станали такива точно защото не са си пилеели парите за разработка на нерентабилни модели, а за истински важни технологии - хибриди, силова електроника, горивни клетки, твърдотелни батерии.
Отговори
 
+8
 

Положителни: 13  Отрицателни: 5

от: Анонимен ( преди 2 месеца )

Браво на Тойота!
Дано най-после започне да пуска бегачки, както го правеше едно време!
Хубаво са лидери в екологичните автомобили, но и спортни трябва да изкарват.
Отговори
 
+5
 

Положителни: 11  Отрицателни: 6

от: Анонимен ( преди 2 месеца )

Ямаха са отговаряли само за звука на двигателя!
Четете преди да пишете!
Отговори
 
+6
 

Положителни: 10  Отрицателни: 4

от: Анонимен ( преди 2 месеца )

Дано Ямаха пак участват в един добър и високооборотен мотор като 2zz. Страхотна лудница е
Отговори
 
  0
 

Положителни: 6  Отрицателни: 6

от: bg ( преди 2 месеца )

По нашите ширини много прост народ живее
Отговори
 
+2
 

Положителни: 11  Отрицателни: 9

от: Анонимен ( преди 2 месеца )

Докато едните разширяват гамата си от модели,други като тойота свиват гамата си и оставят да правят само айго-кашоните и ширпотребните яриси,който се купуват само за служебни.,а и пикапи за ислямска държава също правят.Спортните ги спряха къде що имаха,и каквото направиха там,беше съвместно и благодарение на други марки ,както е споменал колегата долу.Спорт и тойота са като Лом и Лондон,нямат допирна точка.
Отговори
 
+7
 

Положителни: 20  Отрицателни: 13

от: Анонимен ( преди 2 месеца )

Селиката беше "спортна" до Карлос Сайнц модела.Оттам нататък е просто купе.143 коня ввти,който никакъв го няма като динамика,харчи постоянно масло,а колата е лишена от всякакъв вид спортно усещане,с изключение на дървената возия.По-големия мотор е ок,но като сметнеш ,че в онези години това им беше върховия модел,а БМВ от 200 коня нагоре имат една камара двигатели,нямат база за сравнение.Така,че "спорт" няма как да търсиш там,те затова и не ги правят вече,никой не ги купува.
Отговори
 
+17
 

Положителни: 25  Отрицателни: 8

от: Да-а-a! ( преди 2 месеца )

LFA им направи Ямаха, GT86 Субару, Supra БМВ, а сега за Celika 4x5 трябва да св помолят на Ауди! И така покрай безкрайните легени ще имат и някой истински автомобил!
Отговори
 
 -3
 

Положителни: 20  Отрицателни: 23

от: Анонимен ( преди 2 месеца )

Дано
Отговори
 
 -1
 

Положителни: 13  Отрицателни: 14


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising