IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Европейската комисия позволи обединение на BMW и Daimler

Новото съвместно предприятие на двата концерна ще е със седалище в Берлин

Европейската комисия позволи обединение на BMW и Daimler

Европейската комисия официално одобри създаването на съвместно предприятие между концерните BMW и Damler. Двата германски производителя постигнаха договорка още през март и подадоха всички необходимите документ и сега са получили положителен отговор.

Европейската комисия позволи обединение на BMW и Daimler

Двата партньора вече са се договорили централния офис на все още безименната структура да бъде в столицата на Германия – Берлин. В новата компания BMW и Daimler ще си сътрудничат в създаването на интелектуални системи за градска мобилност, като участието им ще бъде поделено по равно.

„Мобилността на утрешния ден се формира именно в такива големи градове като Берлин и затова нашата цел е да създадем екосистема и да предложим умни решения, с който да подобрим качеството на живот в мегаполисите”, коментира председателят на Борда на директорите на BMW – Харалд Крюгер.

Европейската комисия позволи обединение на BMW и Daimler

Подразделението Mercedes-Benz Vans и компанията BASF вече стартираха съструдничество именно в сферата на електрическата мобилност и автономното движение. Неговата първа стъпка е създавето на полигон на територията на завода на BASF в Людвигсхафен, където се тества система за „райдшеринг”, при която превозните средства се повикват на определено място. С помощта на интелектуален алгоримът пътниците определят оптималния машрут на придвижване.

Европейската комисия позволи обединение на BMW и Daimler

Плановете на Daimler и BMW предвиждат именно подобни разработки, като за целта ще бъде създадена мултифункционална платформа. Тя ще се използа за „каршеринг” (съвместно използване на автомобили в градски условия), както и за услугата „райд-хайлинг” (едно такси за няколко клиента). Предвижда се създаване на технология за „цифрово”паркиране (системата ще определя времето, след което ще се освободи място за паркиране в съответния район), както и изграждане на цяла мрежа зарядни станции.

Снимки: BMW, Daimler

Тагове: bmw daimler
0 от 500
  • #6
    33 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Да не те в продухало течението? Мама Смути вкара мигранти да подобрят германските гени, да са ефтина р. ръка и да повишат културното ново на нацията. Страната ще е новия световен хегемон след време _ федерана репиблика алислямия.
  • #5
    36 rate up comment 3 rate down comment
    Елита на Вермахта ( преди 5 години )
    Скоро цяла Германия ще се обедини и ще си върне всичките земи. Немеца ще търпи, търпи още малко и на оръжие! Мама мути ще събуди машината за нов щурм към Москва. Всичките земи от Владивосток до Порто са изконно германски, и заемат една огромна част от жизненото пространство на германската раса!
  • #4
    40 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    още нищо не са направили така че си трай по добре!когато направят ела да се хвалиш!всъщност какво има да се хвалиш? ти германец ли си или си купил акции на двете марки? пълно е с такива лакеи чуждопоклоници за съжаление. те още нищо не са направили а германофилчето оцапало гащите от кеф вече.
  • #3
    43 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Прочетохте ли какви неща правят и тестват хората. Назад били германците, а?
  • #2
    52 rate up comment 0 rate down comment
    cvbvcbnvnb ( преди 5 години )
    Направо заглавието е лъжа! Ама така е като се гонят повече импресии, докато не му писне на читателя и спре да отваря сайта изобщо
  • #1
    56 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 5 години )
    Става дума за новоучредяващо се търговско дружество, чиито акционери ще бъдат БМВ и Даймлер. Формулировката на заглавието подвежда.