IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford показа конкурента на Tesla Semi

Прототипът F-Vision Future Truck е вдъхновен от комикс

Ford показа конкурента на Tesla Semi

Компанията Ford използва Международното изложение за търговски превозни средства в Хамбург, за да представи концептуален електрически камион с името F-Vision. В разработката на прототипа е участвал и турският концерн Koç Holding и Ford, който създаде съвместно предприятие с американския производител - Ford Otosan.

Ford показа конкурента на Tesla Semi

От компанията твърдят, че дизайнът на Ford F-Vision е вдъхновен от героите от комикса за вселената Марвел и техните способноссти да се адаптират към обкръжаващата ги среда. Ключовите особености на прототипа са аеродинамичната форма на камиона, която в стила на Tesla Semi, голямото остъкляване, C-образните светодиодни фарове и разположената в долната част врата.

Ford показа конкурента на Tesla Semi

Засега техническите характеристики на коцептуалния влекач не се съобщават. Известно е, че той е с електрическо задвижане и има система за автономно управление от четвърто ниво. Това означава, че камионът може самостоятелно да се движи по пътища с „предсказуемо” движение и не се нуждае от намеса на шофьор.

Ford показа конкурента на Tesla Semi

Очаква се серийният вариант на камиона на Ford да се превърне в конкурент на Tesla Semi, който ще излезе през 2020 г. Тази машина разчита на 4 електромотора, които позволяват тегленето на 36-тонен прицеп със скорост до 96 кч/ч в продължение на 20 секунди. Максималният пробег на Semi с едно зареждане е 805 км.

Снимки: Ford

Тагове: tesla semi ford f-vision
0 от 500