IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai организира състезание за дебюта на i30 Fastback N

Пилотите Нювил и Таркини ще се надбягват от Рим до Париж

Hyundai организира състезание за дебюта на i30 Fastback N

Вторият хотхеч на Hyundai – i30 Fastback N, ще стане факт в сряда другата седмица, когато автомобилът ще бъде представен от двете най-големи моторспорт звезди на компанията Габриеле Таркини и Тиери Нювил. Те ще участват в импровизирано състезание от Рим до Париж, което трябва да донесе нов рекорд за изминаването на този маршрут.

Hyundai организира състезание за дебюта на i30 Fastback N

Таркини е пилот №1 на Hyunai в световния пистов шампионат за туристически автомобили (WTCR), а Нювил е асът на марката в световния рали шампионат (WRC), където води в класирането и наскоро преподписа с тима за още 3 сезона.

Петвратата версия Fastback е изградена върху шасито на i30 N, като оттам идва и двигателят – 2-литров бензинов агрегат с мощност 250 или 275 конски сили. Сега моторът работи с 6-степенна механична трансмисия, но в бъдеще е възможно компанията да предлага и роботизирана трансмисия с два съединителя.

Максималната скорост на i30 N е 250 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 6,2 секунди, като се очаква данните на Fasback да са сходни, ако не и напълно идентични. В списъка на оборудването на i30 N влиза активно окачване, диференциал с ограничено приплъзване и електронно управление, лаунч контрол и т.н.

Още миналата година шефът на подразделението N на Hyundai Алберт Бирман обяви, че в близко бъдеще спортните и по-мощни модели на марката ще имат и задвижване 4х4, като тестовете на такива прототипи вече са започнали.

0 от 500