IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Легенда в автомобилната индустрия „погреба” Tesla

Боб Лутц е категоричен, че конкурентите ще унищожат компанията до 1-2 години

Легенда в автомобилната индустрия „погреба” Tesla

Бившият вице-президент на General Motors – Боб Лутц, е сред най-големите критици на производител на електромобили Tesla в последните години. В интервю за CNBC легендарният топ-мениджър заяви, че компанията на Илон Мъск се е запътила към гробищата.

Легенда в автомобилната индустрия „погреба” Tesla

„Те никога няма да могат да печелят от Model 3 заради високите си разходи – категоричен е Мъск. – С производството са заети над 9000 души, а от конвейра слизат под 150 000 коли на година. Просто сметката няма как да излезе и компания се движи към гробищата си”.

Според Лутц, основната вина за състоянието на Tesla е на нейния изпълнителен директор Илон Мъск, който не знаел как да управлява автомобилна компания. Бившият шеф в GM дори предрече, че до 2-3 години Холивуд ще направи филм със заглавие „Кой уби Tesla?”, като главната роля – тази на Мъск, ще бъде изиграна от Леондардо ди Каприо.

Коментарите на Лутц се появиха само дни, след като Министерството на правосъдието на САЩ започна разследване срещу Мъск, който е заподозрян в измама с ценни книжа, както и с машинации с производството на Model 3.

„Големият проблем е засилването на конкурентите на Tesla, тъй като това са големи автомобилни производители. Те могат да си позволят да продават електромобили на загуба, тъй като печелят много от автомобилите с двигатели с вътрешно горене”, обясни легендарният ръководител на GM.

Снимка: Motor

Тагове: tesla
0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "не са достигнали харизмата и култа на трите големи" Кой? Тесла не били култ? Нямали харизма? Че тя точно на тези две характеристики се крепи. Ако за теб няма харизма, за младото поколение има.
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Боб Лутц - големия специалист по нефалирането на автомобилни компании мисля че няма право на мнение.
  • #8
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Три от четирите големи премиум производителя вече пуснаха своите модели и е очевидно, че изостават технологично при задвижването. Следващото поколение на тези коли ще излезе най-рано след 5 години. Така че прогнозата за 1-2 години е чисто заяждане.
  • #7
    11 rate up comment 8 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    "Доста хора мислят по същия начин, Тесла не се управлява добре."Тесла за 10 години от гаражен проект се превърна в компания, която произваежда повече автомобили от Порше и то в премиум ценовия сегмент. Мъск произвежда автомобили, за които цялата индустрия до съвсем скоро твърдеще че са напълно невъзможни. Ако за някой това е "неуспещна" компания бих искал да ми обясни как би изглеждала успещна такава.
  • #6
    19 rate up comment 5 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    Боб Лутц е човека който фалира GM. Не бих го нарекъл "легенда".А Мъск е създал вече три мултимилиардни компании, от които никоя не е фалирала :-)
  • #5
    6 rate up comment 5 rate down comment
    iliev555 ( преди 5 години )
    Лично аз мисля,че Мъск е в основата и изследовател и визионер с ясен поглед към бъдещето,като мениджър няма необходимите качества и затова нещата в тази компания не са розови поне що се отнася до финансовото им състояние.В този ред на мисли за в бъдеще поне според мен Илон Мъск ще съсредоточи плановете си основно в космически технологии а бръндът за производство на ел.превозни средства ТЕСЛА ще е с несигурно бъдеще.И все пак той наложи една стара концепция по един нов и много модерен начин.
  • #4
    19 rate up comment 4 rate down comment
    ЕПА ДА БРЕ ( преди 5 години )
    Тоя Лутц не го ли е срам. Преди няколко години правителството на САЩ ги отърва от фалит, а сега излиза и се пули като теле в железница. Нека дава интервЮта докато ракетите на Space X зареждат международната космическа станция и се връщат обратно на Земята. Douchebag!
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Защо... ( преди 5 години )
    ...автомобилите поскъпват:Големият проблем е засилването на конглокентите на Tesla, тъй като това са големи автомобилни производители. Те могат да си позволят да продават електромобили на загуба, тъй като печелят много от автомобилите с двигатели с вътрешно горене, обясни легендарният ръководител на GM.
  • #2
    38 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Легенда е Мъск защото промени индустрията и ако не се беше появил още дълги години щяхме да гледаме рекламите на немци как от ауспосите надизеловите печки излизат цветенца ,как харчат 5л градско ..и тн,а тоя *** заради кайто фалира GM,фалира SAAB,OPEL,PONTIAC ..и който лично рекламираше коли по телевизията с по 5000куб 180кс!Горкия вече никой не се сеща за него и сега почва да дава акъл.пълен Фосил
  • #1
    18 rate up comment 20 rate down comment
    fga ( преди 5 години )
    Поредната смешна статийка с хейт по Тесла, ама все още никой не е изкарал ел. кола с подобни характеристики, като техните, гледаме ги само на картинки и прототипи!