IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Четири модела – един „Ван на годината

Усилията на Peugeot, Citroen и Opel донесоха престижната награда

Четири модела – един „Ван на годината

Групата PSA спечели престижното отличие „Международен ван на годината 2019”, след като на първо място бяха класирани три модела, представляващи конструктивно един и същ автомобил, но под различна марка. Това са новите Peugeot Partner, Citroën Berlingo и Opel Combo, към които се прибавя и Vauxhall Combo, който е предназначен за Великобритания.

Четири модела – един „Ван на годината

Вановете са разработени по съместна бизнес-програма спрямо нуждите на клиенти от гледна точка на удобство, шофиране, асистенти на водача и системи за безопасност. Наградата е поредното признание за групата PSA, след като през 2017 г. сегашният Partner спечели първото място на конкурса „Европейски ван на годината”, а Berlingo се класира на трето място.

Четирите нови товарни модела са разработени на платформата EMP2, като разполагат с най-модерни двигатели и предлагат нужното допълнително оборудване за водача. Машините са достъпни в две различни дължини, като има и пътнически версии. В оборудването на вановете е включена и система, предупреждаваща за претоварване.

„Групата PSA е много горда да получи тази престижна международна награда, която идва като признание за нашия опит и позиционирането на линията ни като най-доброто на пазара. С това поколение компактни ванове, ние сме достигнали нов етап в обновяването на гамата ни. А това съответства на амбициите ни да наложим търговските превозни средства като основна част от стратегическия ни план за развитие”, коментира председателят на УС на PSA Group – Карлос Таварес.

Конкурсът „Международен ван на годината” се провежда от 1992 г., като в него гласуват 25 автомобилни журналисти от различни държави. За Peugeot това е пета победа, за Citroen е четвърта, а за Opel – трета.

Снимка: Autoweek

0 от 500
  • #1
    10 rate up comment 1 rate down comment
    GTE ( преди 5 години )
    Peugeot Rifer, може и да не е СУВ нито кросоувър, а да е на базата на партнер, но е едно много практично решение за по-голямо комби, което не е за скоростно каране, но дава доста пространство, а и дизайна на салона е добре замислен и изпълнен