IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes тества хиперкола за 2,5 млн. евро

Мотор и технологии от Формула 1 за всеки ден. Как ви звучи?

Mercedes тества хиперкола за 2,5 млн. евро

Mercedes-AMG Project One ще утвърди Mercedes сред производителите на хиперавтомобили, като този автомобил ще струва 2,5 милиона евро, ще използва двигател, който е много близък до тези във Формула 1 и вече започна тестове по нормални пътища.

Mercedes тества хиперколата си за 2,5 милиона евро

Пресслужбата на Daimler потвърди за изпитанията, част от които са и тестовете на 1,6-литровия V6 бензинов двигател, който е много близък до този, с който се състезават и този сезон Люис Хамилтън и Валтери Ботас.

Бензиновият двигател стига до 11 000 об/мин и задвижва задните колела, като работи съвместно с още два електродвигателя, които също задвижват задните колела, а общата им мощност е 680 конски сили. Други два електромотора пък задвижват предните колела и с тях общата мощност на хибридната система надхвърля 1000 конски сили.

Mercedes тества хиперколата си за 2,5 милиона евро

Според Mercedes ресурсът на бензиновия мотор е 50 000 километра, след което той трябва да мине на основен ремонт.

Максималната скорост на Project One надхвърля 350 км/ч, ускорението от 0 до 100 км/ч става за 2,5 секунди, което е близо до резултатите във Формула 1. Общо Mercedes-AMG планира да произведе 275 такива коли, като всички са разпродадени на зелено.

Тагове: mercedes mercedes-amg
0 от 500
  • #7
    6 rate up comment 3 rate down comment
    до чичо веско ( преди 5 години )
    За всеки влак си има пътници.Ти ако имаш пари не би ли инвестирал в такава кола,най-малкото защото това е инвестиция,всеки човек който има малко финансова култура знае,че това е инвестиция за бъдещето.И аз като любител на колите ,няма да се замисля, да сложа една такава в колекцията ако имах възможност.
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    di4o ( преди 5 години )
    въх майна, тоя двигател от ф1...интересно дали са запазили турбо конфигурацията?пък ако го направят да държи по 200к км, може спокойно да го харизнат на някое amg купе...Стига с тия двуместни тупалки за по 2-3-5 милиона ДОЙЧЕ МАРКИ!
  • #5
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Веско ( преди 5 години )
    Докато има хора дето парите им валят отнякъде, ще има и такива безсмислени разхищения.
  • #4
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Всъщност щом всичко е продадено за 2.5 милиона...едва ли някой от тези 275 купувача го интересува дали тесла ускорява за 2 или за 1 секунда!!!и съм сигурен че след 2-3 години ще се продават по доста повече от тази цена!
  • #3
    16 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Всъщност Тесла вече са отживелица. Скоро никой никъде няма да я споменава.
  • #2
    32 rate up comment 5 rate down comment
    Долния мишок ( преди 5 години )
    Като видя някой да споменава тесла при сериозни автомобили и припадам ,била по-бърза от Нисан ,от Порше и т.н.Ама къде е по-бърза на първите 400 м или преди първия завой след това остава спомена
  • #1
    10 rate up comment 32 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    "ускорението от 0 до 100 км/ч става за 2,5 секунди" - 2,5 млн. евро за нещо което е по-бавно от Тесла за 250к евро.