IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari показа две уникални коли Monza

Спийдстърите имат най-мощните двигатели в историята на марката

Ferrari показа две уникални коли Monza

Ferrari представи два екслузивни спийдстъра Monza. Автомобилите, създадени на базата на купето Ferrari 812 Superfast, ще влязат в новата моделна гама на италианската компания - Icona.

Ferrari показа екслузивни версии Monza

Автомобилите получиха името Ferrari Monza - версията SP1 е едноместна (на първите две снимки), а вариантът SP2 е двуместен (на вторите две снимки). Дизайнът на двата модела е вдъхновен от класическите спортни автомобили 166 ММ, 750 Монца и 860 Монца от средата на 20-ти век.

Ferrari показа екслузивни версии Monza

Каросерията на спийдстърите е направена от въглеродни влакна. Monza има също така нови фарове, джанти и интериор, в който са използвани елементи от модела 812 Superfast. Поради липсата на покрив и предно стъкло шофьорът и пътникът трябва да използват каска, а технологията Virtual Wind Shield насочва част от въздушния поток встрани от салона за по-голямо удобство.

Ferrari показа екслузивни версии Monza

Най-характерното за двете версии е това, че са оборудвани с най-мощния двигагел в историята на Ferrari - 6.5-литров атмосферен V12, чиято мощност е увеличена от 800 на 820 коня. Двигателят се комбинира със 7-степенна роботизирана скоростна кутия, а задвижването е на задните колела. Ускорението от място до 100 км/ч отнема 2,9 еск, а максималната скорост е 300 км/ч, или с 30 км/ч по-малко от Ferrari 812 Superfast.

Ferrari показа екслузивни версии Monza

Специално за Monza SP1 и Monza SP2, брандовете Loro Piana и Berluti са разработили колекция дрехи и състезателни екипировки в стила на двата модела. Версиите ще бъдат пуснати в ограничен тираж от по 100 бройки и всички планирани за производство автомобили вече са продадени предварително.

Снимки: Ferrari

Тагове: ferrari monza
0 от 500