IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Euro NCAP тества Volkswagen Touareg, Audi A6 и Suzuki Jimny

Германските модели получиха 5 звезди, а японският – само 3

Euro NCAP тества Volkswagen Touareg, Audi A6 и Suzuki Jimny

Организацията Euro NCAP проведе поредната си серия от краш-тестове, в която този път участваха 4 модела – седанът Audi A6, кросоувърът Volkswagen Tiguan, всъдеходът Suzuki Jimny и товарният ван Ford Torneo. Само първите два автомобила успяха да получат максимална оценка – 5 звезди от 5 възможни.

Euro NCAP тества Volkswagen Touareg, Audi A6 и Suzuki Jimny

Безопасността на водача и пътниците при Audi A6 бяха оценени на 93%, на децата – 85% и на пешеходците – 81%. Работата на електроните спомагателни система получи 76%.



Експертите имаха забележки единствено към защитата на гърдите на водача при удар със стълб. В същото време те отбелязаха и добрата работа на системата за автоматично спиране пред препятствие, която влиза в стандартното оборудване на модела.

Третото поколение на Volkswagen Touareg получи 89% за безопасност на възрастните, 86% за защита на децата и 72% за пешеходците. Електронните системи бяха оценени с 81%. Кросоувърът се справя успешно с всички тестове, но специалистите откриха опасност на получаване на травма на гърдите при челен или страничен удар.



В същото време Touareg е похвален заради функцията за автоматично спиране дори при висока скорост. Изпитателите отчитат и добрата работа на системата за разпознаване на пътните знаци, като и на функцията за удържане на автомобила в лентата на движение.



Ford Torneo на сой ред заслужи 4 звезди, докато Suzuki Jimny заработи едва 3. Тестовете показаха, че водачът на японския всъдеход е изложен на опасност от сериозни травми ри челен удар с деформируемо препятствие, а при челен удар по цялата широчина на автомобила наранявания могат да получат и возещите се отзад пасажери.

Снимки и видео: Euro NCAP

0 от 500