IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Transporter с революционен дизайн

Volkswagen се връща към ретро стила в седмото поколение на легендарния бус

Новият Transporter с революционен дизайн

Новото, седмо поред, поколение на Volkswagen Transporter ще бъде създаден върху напълно нова платформа. Това стана ясно по време на изложението за бусове и камиони в германския град Хановер.

Новият Transporter с революционен дизайн

Както се знае, първото поколение на микробуса се появява през 1950 г. (всъщност, това е вторият модел на Volkswagen след легендата Beetle). Оттогава Transporter се превърна в един от най-популярните товарни, а и пътнически, автомобили в света. Последните му три поколения обаче не бяха много различни един от друг, не само външно, но и в техническо отношение. И ето че германските дизайнери решиха да организират революция.

Да се говори сега за всички технически характеристики на седмия Transporter е преждевременно - автомобилът изглежда ще бъде показан едва през втората половина на следващата година. Но вече е ясно, че той ще бъде адаптиран за използване на електродвигател, което напоследък стана модно и сред производителите на бусове и камиони.

Освен това се подготвя още една изненада - Volkswagen Transporter ще получи напълно различен вид. Това недвусмислено се подсказва от концепцията Volkswagen I.D. Buzz Cargo, която бе показана в Хановер. Дали германците не са решили да се върнат към веселяшкия стил на първия Transporter? Явно, да.

Снимка: Volkswagen
 

0 от 500
  • #1
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Съдбата му ще е като на бръмбъра, т.е. ще го спрат поради липса на продажби. Е как да го продават, като на нищо не прилича и изобщо не следва философията на старите модели. Иска им се да погаделичкат спомените на старото поколение, което е израснало с тези бусове, но едва ли ще успеят. Вярно, че колата е пенсионерска, но е толкова зле, че и пенсионерите няма да я купят.