IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

КФН заличи два застрахователни брокера

"Лев Инс Брокер" и "Български брокер" повече нямат право да продават полици

КФН заличи два застрахователни брокера

Два застрахователни брокера - "Лев Инс Брокер" и "Български брокер" - бяха заличени вчера от регистъра на Комисията за финансов надзор и повече нямат право да продават застраховки. Вече сключените от тях полици обаче си остават валидни.

КФН заличи два застрахователни брокера

Двете компании са извършили редица нарушения - неподаване на задължителните годишни справки и отчети, неплащане на дължимите към КФН такси, а също и липсваща задължителна застраховка "Професионална отговорност", която е изискване на ЕС и покрива евентуалните щети от грешки на самата компания. Двете дружества по закон имат право да обжалват в 14-дневен срок. За момента техни представители не са открити за коментар.

"Лев Инс Брокер" по регистрация е собственост на израелската компания "Рехити Меир Класик" и не е пряко свързана със застрахователната компания "Лев Инс". В момента КФН проверява застрахователя, който е лидер по сключени полици "Гражданска отговорност" на българския пазар, заради множество жалби за неизплатени обезщетения по системата "Зелена карта" - тоест за пътни произшествия, настъпили зад граница. От "Лев Инс" настояват, че става дума за множество застрахователни измами.

Преди месец КФН отне лиценза на регистрирания в Кипър застраховател "Олимпик", анулирайки полиците на близо 200 000 автомобила.

 

0 от 500
  • #3
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ти си страшно прозорлив... само да беше прочел тая не толкова дълга статия, за да знаеш, че не са заличени "Лев Инс", а един от брокерите им, който поне формално не е свързан с тях. А иначе, естествено, като си купиш най-евтината застраховка на пазара, какво очакваш? Същото е като да си купиш най-евтиното сирене - не очаквай да има и мляко вътре
  • #2
    3 rate up comment 6 rate down comment
    ... ( преди 5 години )
    Колко пъти им казах на всички познати, да не дават и стотинка на Лев Инс, ама кой да слуша?!И това от 7 години го говоря... 6-то чувсто имах за тях. Виждал съм им офисите, хората, които работят, начина на работа. Няма по-некадърна компания! Много се радвам, че вече са заличени! За другите нямам инфо и не мога да кажа нищо. И за Олимпик бях чувал много неща и се пазех от тях и явно е имало защо. Отговорите са налице.
  • #1
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Почнаха да се срутват пирамидите,като преди 20 години.