IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Jetta подобри скоростен рекорд

Седанът успя да вдигне малко над 338 км/ч

VW Jetta подобри скоростен рекорд

Модифицираният Volkswagen Jetta, който наскоро претърпя повреда в трансмисията, все пак успя да подобри скоростния рекорд на сухото езеро Боневил в своя клас - BGC/C.

VW Jetta успя, подобри скоростен рекорд

Доработената от компанията THR Manufacturing Jetta разви 338,15 км/ч, като главна роля за постижението изиграха модифицираният EA888 двигател, работещ в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия, и коефициентът на челно съпротивление от 0.27.

2.0-литровият TSI чотор е с подобрени валове, бутала, клапани, мотовилки, както и с добавен турбокомпресор. Благодарение на промените, мощността му е нараснала до 600 к.с. и 8 500 об/мин.

VW Jetta успя, подобри скоростен рекорд

Не само двигателят обаче е преработен-  окачването на автомобила е снижено, добавен е самоблокиращ се диференциал, обтекатели на колелата, ролбар, състезателна седалка и два парашута, които да подпомагат спирането. В специалната Jetta, базирана на спортната версия GLI, не са подминали и безопасността. Добавени са няколко предпазни колана и противопожарна система.

Според главният изпълнителен директор на VW за САЩ, Хинрих Вобкен, постижението е доказателство за издръжливостта, мощността и стабилността на новата Jetta. Топ-мениджърът добави, че рекордът е показателен и за бъдещето на модела.

VW Jetta успя, подобри скоростен рекорд

Скот Готц, пилотът зад волана на автомобила-рекордьор, на твой ред сподели, че Jetta-та е изненадващо стабилен и при високи скорости. Според него, би могло да бъде достигната дори и още по-висока скорост, но на този етап производителят няма планове за това.

Снимки: Vоlkswagen

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Рекордьор ( преди 5 години )
    "Рекорд" по какво са били точно, не се споменава? Най-вероятно - "рекорд" за най-бърза джета? Ако на дачията сложа табелка "джета" и вдигна 350 с напомпан мотор, ще се брои ли за подобрение?
  • #5
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Че е дърво, дърво е, е може да прави cBи-рки сигурно може, но едва ли по-добре ги прави от форумната ***.А иначе има всякакви коли, които, като се доработят стават зверски. Дори една ЗАЗ-ка има с 1500 к.с. дето ще прави ластици на тази *** джетата. Така, че ВАГи вземи се скрии с *** си и глупави изказвания!
  • #4
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    ако от всяка кола ставаше всеки щеше да го правидаама не !от всяко дърво *** не става - така и с колите !
  • #3
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Жалко, че я спряха за Европа. Тъкмо стана добра алтернатива и я махнаха.
  • #2
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Абсолютно всяка кола да я вземеш и да я понапудриш (особенно със средствата които са наляли за реклама) и ще бие този рекорд , марката няма значение.
  • #1
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Мммм ( преди 5 години )
    2.0 литровият ТСИ чотор, защо не просто котор,горе долу е едно и също.