IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Eврокомисията откри официално разследване срещу BMW, Daimler и Volkswagen

Трите концерна са заподозрени в договорка за ограничаване на контрола на вредните емисии

Eврокомисията откри официално разследване срещу BMW, Daimler и Volkswagen

Европейската комисия (ЕК) откри антимонополно разследване срещу концерните BMW, Daimler и  Volkswagen Group (Volkswagen, Audi, Porsche) във връзка с възможен сговор за ограничаване на технологии за пречистване на вредните емисии. От комисията обявиха, че до момента има достатъчно доказателство, че копаните са нарушили антимонополното законодателство, съобщават информационните агенции.

Eврокомисията откри официално разследване срещу BMW, Daimler и Volkswagen

„Еврокомисията открива официално антимонополна разследване във връзка с вероятно споразумение между BMW, Daimler и групата VW (Volkswagen, Audi, Porsche) за разработката и внедряването на технология за пречистване на вредните емисии при бензиновите и дизелови двигатели. Ако подобно нещо бъде доказано, то означава, потребителите са били лишени от възможността да закупуват по-малко замърсяващи околната среда автомоболи, въпреки че производителите са разполагали с нужната технология”, обяви еврокомисарят по въпросите на конкуренцията Маргрете Вестагер.

По време на раследването ЕК трябва да изясни, дали производителите наистана са се договаряли за ограничаване на разработката и внедряването на системи за контрол на вредните емисии при автомобилите.

През юли германското списание Spiegel разкри, че 5 производителя - Volkswagen, Audi, Porsche, BMW и Daimler, са започнали да съгласуват своите действия по производство, стойност и избор на доставчици още през 90-те години на миналия век. Компаниите са се договаряли и какви системи за пречистване на дизеловите двигатели да използват.

0 от 500
  • #20
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Браво! Страхотна новина!
  • #19
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Защо на развиват модели на газ и метан? Произвеждат само маломощни такива обикновено само с базово оборудване.
  • #18
    11 rate up comment 1 rate down comment
    TSLA ( преди 5 години )
    Ха ха хаа! Тук всеки сочи с пръст другия и го псува, щото кара еди каква си кола :DА междувременно бизнесът мърси и унищожава. Всички да *** - само печалбата има значение! Когато Върховният съд на Еквадор осъди Chevron на 19 милиарда щети по унищожаването на Амазония, официалният им отговор беше: "Ще платим, когато Адът замръзне! И после ще се борим и върху леда!"Искове за замърсяване има още в Аржентина, Бразилия, Канада, но тва са корпорации по-силни от държави...Това е човешката алчност
  • #17
    3 rate up comment 2 rate down comment
    ... ( преди 5 години )
    Понеже някой писа за Митсубиши, през 2003-та година съм им гледал отчетите за 4 години назад и ако не са били климатиците и електрониката, фирмата е щяла да фалира изцяло! Само климатиците и електрониката са ги спасили тогава и пак е било на кантар. Всичко останало на фирмата 4 години е било на минус! Не знам за по-стари данни.
  • #16
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Нане Вутев ( преди 5 години )
    Патерици, патериции си требат за недоносените рено-фиат-оризаре, че изгинаха под немската сянка!
  • #15
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не хората, а българските комплексари и псевдо-еколози с Тойотки/Хонди и разни там геометрични фигурки.
  • #14
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Аха ( преди 5 години )
    Значи хората са *** че не купуват много такива не-германски талиги.
  • #13
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Щях да кажа "чети малко", но ти си ходил до втори клас и не можеш да си преведеш малко информация от Уикипедия.Ако не бяха Рено и Нисан и Митсубиши, нямаше да бъдат нещастници, а просто нямаше да съществуват, понеже са лъгали от 30 години и фалираха.Боли ли истината, жълт ***.
  • #12
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Жълти, вие сте като подмишниците на Веселин Маринов.Имам чувството, че цялата гама на немците да мине на електричество или водород, вие пак ще сте недоволни, нещастни, мизерни и пак ще сте жълти миризливи, щот нямате климатик.ахахахахахахха
  • #11
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    На Рено електричките са направени от Нисан.Ако не са Нисан в момента и Мицубиши ще са същите нещастници, като немските производители.