IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ожие се завръща в Citroen?

Договорът на шампиона вероятно ще бъде за 3 години

Ожие се завръща в Citroen?

Още по време на рали „Турция” през уикенда отново се появиха много упорити слухове, че 5-кратният световен шампион Себастиен Ожие в крайна сметка ще се върне в тима, в който започна кариерата му – Citroen.

Ожие се завръща в Citroen?

През зимата Себ отказа на френския отбор, а това лято оттам обявиха, че привличането на Ожие е задача №1 на шефа на тима Пиер Будар, но дълго време се смяташе, че това може и да не се случи. Преди началото на новия сезон Ожие отказа на Citroen и преподписа с M-Sport, но само за една година, като от френската компания поясниха, че причината е била изцяло финансова.

Себ поиска от Малкълм Уилсън по-сериозно участие на Ford в кампанията на M-Sport в световния рали шампионат и повече пари за развитието на Fiesta WRC в хода на сезона и ги получи. Ожие спечели 7 победи със Citroen, но напусна в края на 2011 година след като поиска от шефовете на тима подкрепа в битката му срещу №1 в отбора Себастиен Льоб и не я получи.

Той кара всички ралита през 2012 със Skoda Fabia S2000, след което стартира с Polo WRC за заводския тим на Volkswagen и той и тимът спечелиха по четири поредни титли при пилотите и конструкторите. Себ вече заяви, че следващият му договор най-вероятно ще е последният му в WRC, но се предполага, че от Citroen искат той да се ангажира за 3 сезона, за да върне тима на върха на класирането.

„Мисля, че договорът ми за 2019 година вече е много близо – обясни Ожие, но отказа да потвърди, че се е разбрал със Citroen. – Исках да науча повече за ангажираността на автомобилния производител, който стои зад тима и мисля, че се разбираме. Надявам се, че скоро всичко ще е уговорено и ще се знае какво ще правим догодина.”

В същото време шефът на Citroen Пиер Будар обяви, че не е под натиск да обявява толкова рано кой ще кара за тима догодина. Което е точно обратното на паническите действия на отбора, който се насочи към Ожие и Есапека Лапи, след като стана ясно, че няма голям шанс да си осигури друг силен пилот за №1 за догодина. Тимът уволни Крис Мийк в средата на сезона след поредната му катастрофа и сезонът ще завършат Мадс Остберг и Крейг Брийн.

Тагове: wrc citroen citroën
0 от 500