IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cadillac обмисля бъдещето на дизеловите си модели

Компанията вероятно ще разработката на този тип двигатели

Cadillac обмисля бъдещето на дизеловите си модели

По време на премиерана на новия си кросоувър Cadillac- XT4, компанията-производител обяви, че възнамерява да прекрати разработката на дизелови двигатели.

Cadillac обмисля бъдещето на дизеловите си модели

Президентът на Cadillac - Стив Карлайл, сподели, че промяната в плановете за бъдещето на производителя е следствие от бързото развитие на световните пазари. По думите му, въпреки че XT4 бе замислен да използва дизелов двигател до 2020 г., този вариант засега е не е опция.

Твърде е вероятно компанията, която е част от General Motors, да се насочи и към използването на електрически тип задвижване, което да се предлага на различни пазари. Самата дизелова технология обаче все още има голяма роля в индустрията и поради това тя няма да бъде напълно прекратена, добави Карлайл.

Първите признаци за все по-намаляващото използване на дизелови двигатели в Cadillac се появяват още през 2015 г. Тогава основна причина за преосмисляне на бъдещето на компанията се оказа скандалът „Дизелгейт“, а две години по-късно продажбата на Opel също беше решаваща.

Що се отнася до пазара в САЩ, няколко марки като Porsche, VW и Mercedes прекратиха дизеловата си програма за страната. Очаква се броят на компаниите, които да прекратят продажбата на дизелови автомобили в страната да продължава да расте.

Снимка: Cadillac

Тагове: cadillac xt4
0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Пламен ( преди 5 години )
    Колега, аз също съм машинен инженер, и не съм съгласен с твърдението Ви. Електрическите коли НЕ СА ЕКОЛОГИЧНИ!!!! Подяволите хора помислете малко, наистина, замислете се от къде идва електричеството (не започвайте с възобновяеми енергийни източници). Какви и колко ресурси се използват за направа на батерии, след 10 - 15 години, като живота на батерията е изчерпан, какво се прави с тези батерии. Благодаря и със здраве!
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Мемфис ( преди 5 години )
    На някои може да им е тъжно и да изпитват носталгия, но това е нормалният ход на нещата. Днес дизела е нарочен за аутсайдер, утре ще бъде ред и на бензина.Няма вечни неща, а и така трябва да бъде!Електромобилите са по-съвършени и бъдещето е тяхно.Казах носталгично, понеже съм маш.инж- спец. ДВГ,