IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini освежи състезателния Huracan GT3 Evo

Дебютът на колата ще е в "24 часа на Дейтона" догодина

Lamborghini освежи състезателния Huracan GT3 Evo

Lamborghini Huracan е достатъчно екстремен автомобил, за да остане незабелязан в трафика, но когато говорим за пистовата му версия GT3 Evo, нещата стават още по-сериозни.

Lamborghini освежи състезателния Huracan GT3 Evo

Италианската компания, ръководена от бившия шеф на тима на Ferrari във Формула 1 Стефано Доменикали, представи през уикенда обновената версия на състезателния Huracan като премиерата беше част от германския старт от марковия шампионат Lamborghini Super Trofeo Европа, а състезателният дебют на новия автомобил е насрочен за „24 часа на Дейтона” догодина.

Промените включват оптимизиране на аеродинамиката на GT автомобила, като тук много важна е била ролята на специализираната в моторните спортове компания Dallara. Новият аеродинамичен пакет включва преден сплитър с нова форма, нов преден капак, по-голямо задно крило и промяна в дизайна на дифузьора.

Lamborghini освежи състезателния Huracan GT3 Evo

От своя инженерите на Lamborghini са променили и предното окачване на колата, като важен елемент е появата на нови регулируеми амортисьори Ohlins. Пилотите ще могат да използват електрохидравлично серво на волана, което идва директно от Huracan Super Trofeo Evo и нова антиблокираща система на спирачките.

Двигателят е 5,2 литра V10 и е зает от серийния автомобил, но е получил нови разпределителни валове и клапани от титан. Все още обаче няма информация за мощността на състезателната версия на V10 мотора.

Снимки: Lamborghini

0 от 500