IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW показа големия си електрически SUV в самолет

Серийният iNext ще е с габаритите на X5 и ще излеза на пазара през 2021 г.

BMW показа големия си електрически SUV в самолет

Компанията BMW показа своя най-нов кросоувър с електрическо задвижване, който е получил името iNext и по габарити се доближава до X5. Серийната версия на SUV-модела ще се появи през 2021 г.

BMW показа големия си електрически SUV в самолет

Баварците представиха машината по нестандартен начин – на борда на самолет Boeing 777 - F на авиокомпанията „Луфтханза”, който излетя от Мюнхен за Ню Йорк, а след това пое към Франкфурт, преминавайки през Сан Франциско и Пекин. Автомобилът е получил футуристичен дизайн, а всички технически подробности засега остават тайна.

Все пак е известно, че електрическият кросоувър ще получи система за автономно движение. Той е оборудван два режима на придвижване - Boost и Ease. При първи шофьорът поема управлението, а при втория автомобилът е напълно самостоятелен. В автономен режим воланът се прибира, а седалката на шофьора се обръща към пътниците отзад.

BMW показа големия си електрически SUV в самолет

Освен това, при активирано  безпилотно движение, всички дисплеи в колата преминават на режим „Exploration”, като предлагат на шофьора и спътниците му да се запознаят с места и събития, които може да представляват интерес за тях. Концептуалният модел разполага и с програма „Интелектуален персонален помощник” (Intelligent Personal Assistant), която се активира в отговор на командата „Hey BMW”.

От компанията допълват, че батериите за новия електромобил са разработка изцяло на BMW. По-рано немците си сътрудничеха в това направление със Samsung. Автомобилът е получил и изцяло нова мултимедийна система, като на пътниците не са им нужни специални дисплеи, а информацията може да бъде проектирана на всяка повърхност в салона.

BMW показа големия си електрически SUV в самолет

За да се използват функциите на мултимедията е достатъчно да се докосне всяко място в салона на iNext. Засега не е ясно дали тази технология ще се появи и при серийния вариант на кросоувъра, но според представител на BMW, тя задължително ще се използва при бъдещите модели на марката.

Снимки: BMW

Още снимки - в галерията горе.
 

Тагове: bmw inext
0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Да разнопосочни са - за едни е грозно, за други много грозно ;)
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    iliev555 ( преди 5 години )
    Приятели не забравяйте това е концепция която в основата си е направена не само за показ на нови технологии , а също така и да проучи общественото мнение по отношение на екстериорното и интериорното оформление на по горе показания модел. Лично аз не мисля, че серийният модел ще изглежда така все пак дизайнерите са наясно,че при подобен външен вид мненията ще са разнопосочни.
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Ime ( преди 5 години )
    Аз никъде не видях ни сув ни самолет...само картинки някакви...по- модерни рисунки...
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    хахаха ( преди 5 години )
    Достоен конглокент е на Fiat Multipla.
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 5 години )
    Няма как да съществуват немски електромобили, защото батериите в тях ще са или китайски, или японски или корейски. Т.е. откъм произход в най-добрия случай ще са "хибриди".
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    kris ( преди 5 години )
    вътре като плейстейшън,вън като капан за мишки
  • #3
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Край ( преди 5 години )
    Неска ел. кола или хибрид е нещо като смартфон Нокия. Пробваха се в новите технологии но се върнаха към гумените ботуши.Германците са добри в механиката обаче скоро немски телевизор/смартфон, немска космическа ракета и свестен ел. автомобил няма да направят.Надеждата е в новите германци на Меркел.
  • #2
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Отврат... бенве фенове скачайте!
  • #1
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Доста грозно особено отпред