IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

7 грешки при шофиране с механична скоростна кутия

Последствията от тях може да бъдат фатални за този основен компонент от автомобила

Механичната скоростна кутия постепенно отстъпва място на автоматика, но все още си има огромен брой привърженици. По правило този тип трансмисии обичат да се отнасят внимателно с тях и изобщо не приемат безумните и неправилни действия. Резултатите от тях могат да бъдат унищожен съединител, разбити зъбни колела и дори... химическа атака в купето. Ето 7 грешки, които допускат шофьорите на автомобили с ръчни скорости и които могат да доведат до сериозни последници.


7 чести грешки с ръчните скорости (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ( преди 3 години )
  • #9
    5 rate up comment 5 rate down comment
    pavel80 ( преди 3 години )
    Това с постоянно натиснатия съединител го правя от 15 години и близо 200 хил. километра пробег най-вече в градски условия и немога да се съглася с това твърдение!, може би автора е искал да визира натискането в стил" полусъединител" което вече е съвсем друга работа, но да натиснеш съединителя до-долу и да го задържиш за повече от 15сек. натоварва единствено една пружинка!
  • #8
    13 rate up comment 14 rate down comment
    Светла ( преди 3 години )
    Абсут да си заменя ръчката че то другото заспала работа
  • #7
    29 rate up comment 76 rate down comment
    Основната грешка... ( преди 5 години )
    въобще е покупката на кола с това допотопно приспособление наречено "ръчка", при наличието на толкова модерни и надеждни автоматици!
  • #6
    75 rate up comment 22 rate down comment
    DD ( преди 5 години )
    Най-големия плщс на ръчката е че държи шофьора в постоянно внимание и ангажимент към двигателя,пречи да се занимаваш с странични дейности,..и прочее дивотии тъй модернио днес.Имаш синхронизация,имаш мислене..нещо противопоказно за съществата въртящи ***.Автото какво е ,лентяйска работа..следваш посоката и се лиготиш....света стана разлигавен и ге---ски!
  • #5
    41 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Някои водачи държат непрекъснато натиснат *** на съединителя, когато попаднат в задръстване. Подобно действия е пагубно за скоростната кутия, като нанася сериозни вреди най-вече върху основните компоненти на съединителя.Подобно действие вреди само и единствено на съединителя, СК грам не страда от него по никакъв начин - е ако те ужили някоя оса и пуснеш рязко съединителя - тогава да.
  • #4
    40 rate up comment 9 rate down comment
    inniskilling ( преди 5 години )
    Аз съм твърд провърженик на ръчните скорости: по навик и защото имам чувството, че с тях по-непосредствено контролираш нещата. Въпрос на вкус... Колкото до задържането на ръката върху лоста, не съм достатъчно грамотен да преценя, но в книжката на една от колите ми пишеше де се избягва.
  • #3
    10 rate up comment 13 rate down comment
    Шофер ( преди 5 години )
    Да бях американец де ръчка не е виждал - да ви повярвам.Първото и последното никога не правя, останалите ги практикувам - къде понякога, къде - постоянно.
  • #2
    29 rate up comment 7 rate down comment
    тираджия ( преди 5 години )
    Е, това последното е малко изсмукано от пръстите.
  • #1
    46 rate up comment 12 rate down comment
    До долния ( преди 5 години )
    Аве вземете поне един дето има книжка и е карал кола да ви пише статиите, че повече са брутални глупости и са писани от някое дете виждало кола само на картинки!