Вход   Регистрация

Най-надеждните компактни кросоувъри

Най-надеждните компактни кросоувъри
 

Класацията на J.D. Power е за модели на американския пазар

Американската независима изследователска агенция J.D. Power публикува поредната си класация за най-надеждните леки автомобили, представени на местния пазар. Този път в нея са включени само компактни (по американските стандарти) кросоувъри.

Най-надеждните компактни кросоувъри

Рейтингът е направен въз основа на броя проблеми, открити при автомобила. Сред тях са повреди на двигателя, ходовата част и трансмисия, неприятности с екстериора и интериора, както и с второстепенните системи на колата – електрически стъкла, чистачки, система за измиване на предния и задния прозорци, подгряване на седалките и др.

Лидери в класацията на J.D. Power при компактните кросоувъри са два модела, които не се продават в Европа - Buick Envision и Сhevrolet Equinox. След тях се нарежда Ford Escape, познат на Стария конинтент като Ford Kuga. Той изпреварва Honda CR-V и Jeep Cherokee, който получава ниска оценка за техническата част.

Най-надеждните компактни кросоувъри

В рейтинга следва Nissan Rouge (познат в Европа като X-trail), който би изпреварил Cherokee, ако не бяха по-ниските оценки на второстепенните системи. След него се нареждат още два японски модел - Mazda CX и Toyota RAV4.

Снимки: J.D. Power

Реклама  


Купи кола

Виж всички обяви

Коментари ( 2 )

Напиши коментар Влез

от: GT ( преди 2 месеца )

Не мога да разбера, защо ни занимават винаги с Американските класации, след като J.D Power си имат и Европейски класации ? Изобщо няма никакво значение за нас, тъй като нещата в различните континенти са различни по всики параграфи.
Отговори
 
+8
 

Положителни: 14  Отрицателни: 6

от: none ( преди 2 месеца )

Nissan Rogue/X-trail би имал 10 оценка за механичната част, ако от Нисан не продължава ха да упорстват с поставянето на CVT кутии. Хубавото е, че в БГ може да се поръча с ръчна кутия. Другият му проблем е инфотеймънта и малко по-ниското качество на материалите в салона в сравнение например със събрата му Рено Колеос.
Отговори
 
  0
 

Положителни: 3  Отрицателни: 3


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising