Вход   Регистрация

Нов двигател за Renault Megane GT

Нов двигател за Renault Megane GT
 

GT версията ще получи 1,8-литровия агрегат от Megane RS

В най-скоро време Renault Megane GT може да се сдобие с двигателя на доста по-мощния си събрат Megane RS, като това ще се окаже най-голямата промяна, планирана за предстоящия фейслифт на версията.

Нов двигател за Renault Megane GT

GT е позициониран точно под RS и се справя успешно със задачата да предлага спортни емоции и ежедневна употреба, подкрепени от EDC трансмисията с два съединителя и системата за четири задвижващи колела 4Control. Сега Megane GT се задвижва от 1,6-литров бензинов турбо мотор с мощност 205 конски сили, който е дериват на агрегата от Clio RS където мощността му е 200 конски сили.

Новият 1,8-литров бензинов мотор, който дебютира при Alpine A110, се използва и при Megane RS във вариант на мощността 280 конски сили и замести популярния 2-литров турбо двигател, който задвижваше Megane III RS. Но французите обявиха, че няма да инвестират повече в развитието на застарелия 2-литров мотор и жизненият му път приключи.

Предполага се, че при Megane GT 1,8-литровият мотор ще е с по-ниска мощност – между 220 и 230 конски сили, а най-смелите прогнози са, че този двигател ще се появи и при следващата генерация на Clio RS, която се очаква с идващата смяна на поколенията на популярния модел от сегмент В.

Ако това се случи Renault ще разполага с един спортен мотор, който ще използва в цялата си RS гама плюс Alpine, което естествено ще доведе до по-ниски производствени разходи и ще гарантира развитието и експлоатацията му и в дългосрочен план.

Реклама  


Купи Renault

Виж всички обяви

Коментари ( 2 )

Напиши коментар Влез

от: Фъкт! ( преди 2 месеца )

Ей тва е марка - сичко сас един мотор! И да са чупи искаш от комшиата назаем части.
Отговори
 
+4
 

Положителни: 9  Отрицателни: 5

от: Анонимен ( преди 2 месеца )

4 control не е 4 задвижващи колела
Отговори
 
+10
 

Положителни: 10  Отрицателни: 0


Избери кола


Изгодни оферти
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising