IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin готви и електрически Rapide E

Ограниченият в 155 бройки модел ще има мощност от 600 к.с.

Aston Martin готви и електрически Rapide E

Британският производител на спортни автомобили Aston Martin загатна за новия си електрически модел - Rapide E.

Aston Martin готви и електрически Rapide E

Изцяло електрическият фастбек ще бъде лимитиран в 155 бройки, като познатия 6.0- литров V12 двигател ще бъде заменен от 800-волтова електрическа система и 65-киловатчасова батерия. Самият Rapide E пък се задвижва от двойка електродвигатели, монтирани отзад, и осигуряващи мощност от 600 к.с. и 950 Нм въртящ момент. Максималната скорост се очаква да бъде около 250 км/ч.

С тези показатели електромобилът се очаква да ускорява от 0 до 100 км/ч за под 4 секунди, докато ускорението до близо 120 км/ч пък би трябвало да отнема само с 1,5 секунди повече. Що се отнася до пробега, то от компанията посочват, че с едно зареждане ще могат да бъдат изминати около 320 км. Според измерване по новия цикъл WLTP обаче, пробегът с едно зареждане ще бъде около 500 км, но само ако Rapide E бъде наличен с опция за зареждане от станция с мощност от 100 kW или повече.

Aston Martin готви и електрически Rapide E

От Aston Martin споделят още, че новият модел, разработен с помощта на Williams Advanced Engineering, ще може да направи скоростна обиколка на северната дъга на Нюрбургринг без да има спад на производителността. Друга интересна черта на Rapide E е теглото. То не се различава особено от това на стандартния модел, поради използването на повече сплави и въглеродни композити.

Aston Martin готви и електрически Rapide E

Отвън промененият Rapide разполага с оптимизирани аеродинамични елементи, както и нови джанти. Гумите също са специални, като са базирани на типа Pirelli P Zero. Използването на подобен тип гуми има за цел постигането на по-малко съпротивление и ниско ниво на шум в купето.

Rapide E ще бъде произвеждан в нова фабрика в Южен Уелс, а поръчки за модела вече се приемат. Очаква се първите доставки да са факт през последното тримесечие на 2019 г.

Снимки: Aston Martin

0 от 500