IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте безпилотния мотоциклет на BMW (ВИДЕО)

Баварците ще го използват само за развитие на системите и асистентите за сигурност

Вижте безпилотния мотоциклет на BMW (ВИДЕО)

Мотоциклетното подразделение на BMW - BMW Motorrad, разработи напълно безпилотен мотор на базата на модела R1200GS. Двуколесното превозно средство само може да поддържа равновесие, да ускорява, да спира и дори уверено да взима завоите.

Вижте безпилотния мотоциклет на BMW (ВИДЕО)

Любопитното е, че компанията няма никакво намерение да произвежда и продава такива мотоциклети. BMW Motorrad посочва, че експерименталният R1200GS е само платформа за развитие на всички видове системи за сигурност и асистенти в помощ на моториста. Подобно развитие трябва да помогне на мотоциклетистите да избягват падания и сблъсъци с препятствия при възникване на опасност. В компанията са уверени, че системата за контрол на стабилността ще се превърне в незаменим атрибут на всеки бъдещ мотоциклет.

Вижте безпилотния мотоциклет на BMW (ВИДЕО)

BMW Motorrad съвсем не е пионер в създаването на подобни системи, с такива се занимават отдавна много нейни конкуренти. Японската Yamaha например, показа роботизирания спортен байк YZF-R1M още през 2015 г., а Honda научи свой прототип сам да поддържа равновесие, да завива и да следва собственика си.



Снимки и видео: BMW Motorrad

Тагове: bmw bmw motorrad
0 от 500