IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко пъти може да се преметне едно Porsche 911 GT3 по мантинелата? (ВИДЕО)

Американец оцеля в зрелищна катастрофа на "Нюрбургринг"

Колко пъти може да се преметне едно Porsche 911 GT3 по мантинелата? (ВИДЕО)

Северната дъга на „Нюрбургринг” взе поредната си жертва – този път става въпрос за Porsche 911 GT3 от германския пистов шампионат VLN, като пилотът Джон Шофнър се отърва невредим след ужасяващата катастрофа, включваща поредица премятания по мантинелата край трасето.

Колко пъти може да се преметне едно 911 GT3 по мантинелата? (ВИДЕО)

На видеото ясно се вижда, че колата на Шофнър се е завъртяла още преди завоя, на който е камерата, следва излитане от пистата, удар в предпазната стена и поне 10 странични премятания по дължината на мантинелата преди състезателното Porsche да се приземи с колелата нагоре.

Колко пъти може да се преметне едно 911 GT3 по мантинелата? (ВИДЕО)

„Наред съм, нищо ми няма – обясни американският пилот, който кара за своя тим J2 Racing и който публикува обяснението си като текст към видеото на инцидента. – Нямам нито една драскотина, но от поредицата премятания главата ми се напълни с кръв. Към всички, купете си Porsche!”

Шофнър е оцелял заради високото ниво на безопасност в съвременните пистови състезателни автомобили, се казва в съобщение на тима му.
 

Тагове: porsche 911 gt3 vln
0 от 500