IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как звучи двигателят V12 на Apollo IE (ВИДЕО)

Хиперавтомобилът бе заснет да ускорява на частно летище в Швейцария

Как звучи двигателят V12 на Apollo IE (ВИДЕО)

В YouTube бе публикуван видеоклип с ускоряването на един от най-необикновените и редки съвременни хиперавтомобили - Apollo Intensa Emozione (IE), на частно летище в Швейцария. Видеото, в което можете да чуете как работи двигателят V12 и да видите колата в движение, бе заснет по време на среща на членовете на местния Supercar Owners Club.

Как звучи двигателят V12 на Apollo IE (ВИДЕО)

Apollo IE е практически изцяло изработен от въглеродни влакна. Композитните елементи на конструкцията са направени от същата компания, която работи с Pagani. Хиперавтомобилът е оборудван с 6.3-литров атмосферен двигател V12, разработен от Autotecnica Motori, който развива 780 конски сили и 760 Нм въртящ момент. Скоростната кутия е шестстепенна секвенциална Hewland с променливи предавателни числа и превключване на предавките от волана.

При максимална скорост аеродинамичните елементи на Apollo IE генерират притискане до 1350 кг, като 656 от тях се падат върху предната част. По този показател автомобилът се приближава до спортните прототипи LMP2. Ускорението от място до 100 км/ч отнема 2,7 сек, максималната скорост на това чудовище е 335 км/ч, а страничното натоварване в завоите достига 2G.

 

Тагове: v12 apollo ie
0 от 500