IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Golf получава мотор от Audi RS3?

Германците подготвят прощална топ-версия на седмото поколение на модела

VW Golf получава мотор от Audi RS3?

До края на жизнения цикъл на седмото поколение на VW Golf остава около година и затова появата на супермощен прототип на Северната дъга на „Нюрбургринг” беше прието като изненада. Става въпрос за версия на Golf R, но задвижван от 5-цилиндровия мотор на Audi RS3.

Golf 7 получава мотор от Audi RS3?

Само ще припомним, че преди 4 години в Китай се появи концепцията R400, но с 2,0-литров турбо мотор, но след това избухна „Дизелгейт” и всякакви екзотични проекти бяха зачеркнати, за да се пестят разходи.

Папараците заснеха двама тест-пилоти на VW да се сменят зад волана на прототипа, които са потвърдили пред любопитни фенове, че колата е с мотор от RS3, но са допълнили само, че с него легендарното трасе е „страхотно забавно”. Все пак, става въпрос за 2,5-литровия TFSI турбо мотор на Audi, който се отличава с уникален звук и осигурява впечатляващата мощност от 400 конски сили.

Все още обаче няма сигурна информация какво точно ще представлява следващия Golf R – дали наистина ще е хибрид или пък ще използва страхотния мотор от RS3. Или пък просто във Volkswagen подготвят специална серия за края на производството на Golf 7, за която отсега е сигурно, че ще бъде разпродадена в момента, в който търговците отворят поръчките за хот-хеча.

Пазарният сегмент на хот-хечовете изживява вълнуващ ренесанс, като към него освен традиционните играчи се насочиха и компании, които иначе нямат кой знае какви традиции в тази насока – като Hyundai, но пък тиражите не са малки, а и интересът на клиентите, които искат по-мощен и по-спортен модел за ежедневно каране продължава да расте.

0 от 500