IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте новите BMW X3 M и X4 M

Компанията представи предсерийни прототипи на моделите на "Нюрбургринг"

Вижте новите BMW X3 M и X4 M

Съмнявате се, че BMW е компания, която залага все повече на SUV моделите? Ето ви фактите – в края на миналата работна седмица бяха представени X2 M35i и X5 xDrive45e, а през уикенда дойде ред на предсерийните прототипи на новите Х3 М и Х4 М.

Вижте новите BMW X3 M и X4 M

По-скромните на размери Х3 М и Х4 М в сравнение с внушителните Х5 и Х6 имат сериозен шанс да убедят и най-скептично настроените потребители, че все пак е възможно да бъде създаден SUV модел със спортно поведение. А и моментът за представянето на почти готовите да влязат в серийно производство автомобили беше точно подбран – по време на състезателния уикенд от германския пистов шампионат за туристически автомобили (DTM) на известната писта „Нюрбургринг”.

Вижте новите BMW X3 M и X4 M

Двата нови модела ще получат нов 6-цилиндров редови бензинов турбо мотор, както и променена специално за тях версия на системата за задвижване 4х4 xDrive, заета от могъщия М5.

Вижте новите BMW X3 M и X4 M

Предполага се, че става въпрос за новия мотор S58, който на практика е М-версията на двигателя В58 с 3,0-литров работен работен обем, а се очаква мощността му да е между 450 и 475 конски сили във вариант Competition Package. Този двигател е важен, не само защото ще се използва при новите X3 M и X4 M, но и ще се появи и при следващите М3 и М4.

Вижте новите BMW X3 M и X4 M

Другата добра новина е, че X3 M и купе версията на модела – Х4 М получават и разработен от М-подразделението заден диференциал, както и поредица аеродинамични елементи, четворни ауспуси и т.н.

Все още от BMW не са обявили кога точно ще бъде премиерата на двата нови модела, но е почти сигурно, че става въпрос за две представяния преди края на тази година.

Снимки: BMW

Тагове: bmw bmw m3 bmw x3 m bmw x4 m
0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    един приятел си купи х4 и сега реве! това са женски коли - не го слушайте миризмата дето още кара каруца и не е виждал кола отвътре наживо!
  • #6
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    тези двете биват ама новата х5 е скръб ама така е когато китайчетата са основни клиенти
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    дизайнчо ( преди 5 години )
    Абе що трябва задниците на мерцедес и бмв да са толкова еднакви!? толкова ли не може да се измисли нещо различно
  • #4
    14 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Вие в саксия ли сте живели ? Какви Тойоти, какви Алфи сравнявате с БМВ ? БМВ си имат директни конглокенти - Мерцедес и Ауди, съпоставими и по цена и по качество и по престиж, по абсолютно всичко.Тойотите и Алфите ги сравнете с Дачия, Нисан, Рено, Ситроен ....
  • #3
    14 rate up comment 13 rate down comment
    Лично мнение ( преди 5 години )
    Това са псевдо джипове за позьори и хора с комплекси.Предпочитам Toyota Land Cruiser 76Това е истински мъжки джип. Корава офроуд машина със която можеш да отидеш до всяка точка на света и знаеш че никога няма да те остави. Камъни, кал, пясък, вода, дъжд, сняг... няма грешка! Това ми машината за свободното време и за пътешествия.А иначе в града и за работа си карам една малотражка фиеста 1.0 дет харчи 5 на сто и си гледам кефа.
  • #2
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И пак ще ядат бой от Алфа Ромео
  • #1
    10 rate up comment 14 rate down comment
    Bmw435iccX3G01 ( преди 5 години )
    Tova ne sa koli,tova sa zverski hi6tnici gotovi da razkasat do mozaka na kostite vsiaka yaponska 6taiga,koito im se poiavi pred LED svetlinite