IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

KIA показа най-големия си всъдеход

Моделът Telluride заменя вече поостарелия Mohave

KIA показа най-големия си всъдеход

Компанията KIA Motor показа предсерийна версия на своя най-голям кросоувър Telluride. Премиерата на модела пред публика се състоя в рамките на седмицата на модата, която се проведе в Ню Йорк.

KIA показа най-големия си всъдеход

В основата на модела са техническите идеи и разработки, изполвани при концептуалния модел със същото име, представен през 2016 г. на автосалона в Детройт. Серийният всъдеход ще лъде насочен предимно към пазара в САЩ, но не се изключва след това да се появи в Китай, Русия и Близкия Изток.

KIA показа най-големия си всъдеход

Известно е, че машината ще получи три реда седалки и няма да бъде позиционирана като премиален всъдеход, за да не се конкурира с моделите на Genesis. Представеният в Ню Йорк автомобил е получи редица всъдеходни елементи – допълнителни фарове, багажник на покрива, стълбичка, усилена долна част и шнорхел.

KIA показа най-големия си всъдеход

Технически подробности засега не се разкриват, но според неофициалните онфирмации, серийната версия на Telluride ще бъде оборудвана с 3,3-литровия V6 двигател на корейския производител, който при всъдехода Sorento развива 294 к.с.. Концептуалният вариант разчиташе на хибриден агретат с 3,5-литров V6 и електромотор със сумарна мощност 400 к.с.

Снимки: Cars Guide

Тагове: kia telluride
0 от 500
  • #1
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 5 години )
    Въпреки неприлично ниската си цена и вид, който излъчваше елегантност и доза лукс, КИА МОхаве /Боррего/ хич не вървеше на американския пазар. Вероятно имат сериозни проучвания, че ще се търси повече нещо, което загатва за по-тежък офроуд и адвенчър и има вида на тази пръчка с търсена нарочно доза грубовнатост и странни прилики с Ланд /Рейндж/ Ровър. А иначе в 90 % от времето ще ходят с него на пазар за осигуряване на обилно плюскане. Странен свят!