IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск пуши марихуана и пие уиски в ефир (ВИДЕО)

Ациите на Tesla се сринаха с 10% след издънката и напускането на двама топ-мениджъри

Мъск пуши марихуана и пие уиски в ефир (ВИДЕО)

Акциите на Tesla паднаха с 10%, след като двама топ-мениджъри напуснаха компанията, а видео, в което Илон Мъск пуши марихуана и пие уиски в прочутия подкаст Joe Rogan Experience, започна да се разпространява в мрежата.

Мъск пуши марихуана и пие уиски в ефир (ВИДЕО)

Изпълнителният директор на Tesla разговарял с комика Джо Роуган, когато онзи му предложил да изпуши цигара марихуана в ефир. На въпрос дали Мъск е пробвал друг път трева, предприемачът казал: "Да, мисля, че съм опитвал".

След това решил да уточни, дали няма да си има проблеми с това. "Имам предвид, че е законно, нали", попитал Мъск, преди да опита. Шоуто се правело в Калифорния, където пушенето на марихуана за развлекателна цел е позволено. В крайна сметка Мъск отбелязал, че рядко пуши канабис, защото му оказва негативно въздействие върху работата.

В деня на публикуването на подкаста двама топ-мениджъри на Tesla напуснаха компанията. Главният счетоводител Дейв Мортън обяви, че си тръгва, защото не му харесва цялото внимание на хората към автомобилния производител. "Искам да отбележа, че твърдо вярвам в Tesla, в нейната мисия и в перспективите й, и нямам никакви разногласия с ръководството или по въпроса с финансите", посочи Мортън, който се задържа в компанията само месец.



Малко след него компанията напусна и шефката на отдел "Човешки ресурси" Габи Толедано. Пред тв канала Bloomberg тя уточни, че няма намерение да се върне в Tesla след края на годишния си отпуск, но не разкри причините за това. Така само тази година най-малко 48 топ-мениджъри вече напуснаха компанията. В Tesla обаче твърдят, че такива масови оставки за характерни за всяко голяма фирма.

На фона на скандалното поведение на Мъск и напускането на двамата топ-мениджъри, акциите на Tesla поевтиняха с 10%, което е най-големият срив за един ден от юни 2016 г. Малко преди това - на 4 септември, те паднаха с 4,2%, след като Мъск отказа да говори с някои анализатори по време на традиционна конферентна връзка.

Тагове: tesla