IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Официално: Nissan 370Z ще има наследник

Новият модел може да получи двигател от Mercedes

Официално: Nissan 370Z ще има наследник

Феновете на серия Z модели на Nissan най-после дочакаха потвърждение, че застаряващият 370Z ще има наследник, като новината беше обявена официално. Това направи старшият вицепрезидент на Nissan, отговарящ за глобалния дизайн Алфонсо Албайс, който потвърди, че компанията работи по модела, който ще наследи 370Z.

Официално: Nissan 370Z ще има наследник

Той поясни, че по проекта работи екипът, създал електрическия Prototype 9 и концептуалния Infiniti Q Inspiration. Освен това, пред списание WhichCar Албайс допълни, че самият той също участва в работата на екипа и споделя удоволствието и отговорността на колегите си. Албайс дори подсказа посоката, в която мислят членовете на екипа, като обясни, че е във възторг от „възхитителната простота” на моделите 240Z и 300ZX.

През януари вицепрезидентът на Nissan по планирането Филип Клайн заяви, че гамата Z модели ще продължи да живее и уточни, че компанията ще намери място за тях в гамата си, въпреки че продажбите им в глобален мащаб спадат.

А малко по-рано се появи информация, че в Nissan се готвят да променят концепцията на следващия Z модел и той да е пряк съперник на доста по-достъпните Toyota GT86 и Subaru BRZ.

Все още не е потвърдено, но се предполагa, че Nissan работи съвместно с Mercedes по следващия модел Z, като основната причина е възможното използване на 2-литровия бензинов мотор на германците за базовата версия на автомобила. А за топ варианта се очаква да бъде използван 3-литров V6 двигател от Infiniti.

0 от 500