IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тайфун в Япония унищожи 51 суперколи Ferrari

Автомобилите са пълни с морска вода и не може да бъдат ремонтирани

Тайфун в Япония унищожи 51 суперколи Ferrari

Тихоокеанският тайфут Джеби стана причина за повреждането на 51 автомобила Ferarri, принадлежащи на дилърски център на марката, разположен на остров Рокко. Според собственика на компанията, всичките суперколи ще бъдат унищожени, тъй като в двигателите им е попаднала морска вода и няма как да бъдат ремонтирани.

Тайфун в Япония унищожи 51 суперколи Ferrari

Джеби е 21-ият тайфун за този сезон, като той връхлетя върху няколко японски острова. Това е най-силният циклон за последния половин век, при който вятърът се движеше със скорост над 160 км/ч. По информация на изданието Sankei, въпреки взетите мерки щетите от бедствието са огромни. Има и загинали хора.

В автосалона са се намирали общо 53 автомобила Ferrari, като 51 от тях на практика се оказали изцяло под вода. Не са помогнали и поставени предпазни средства от собственика на автосалона, тъй като нивото на водата е стигнало 1,5 метра.

Щетите са за един милиард йени (около 9 млн. долара), като в компанията-собственик на дилърския център се надяват поне част от тях бъдат покрити от застраховката.

Сниимка: Sankei

Тагове: ferrari
0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Искам чисто ново ферари. Баче проблема ми е, че доставките отнемат мн време.
  • #2
    17 rate up comment 1 rate down comment
    shvaben ( преди 5 години )
    Да очакваме ли сега на Горубляне да се появят Ферарита нов внос на примоция? Даже няма да има нужда да им се превъртат километражите.
  • #1
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Хахаа ( преди 5 години )
    "Всичките суперколи ще бъдат унищожени, тъй като в двигателите им е попаднала морска вода и няма как да бъдат ремонтирани."Да ги изпратят на мен! Аз ще си ги оправя.