IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще се откаже ли днес Ferrari от Райконен?

Очаква се, че Шарл Льоклер ще заеме мястото на Кими

Ще се откаже ли днес Ferrari от Райконен?

Слуховете, че шефовете на Ferrari са се върнали към плана на покойния Серджо Маркионе за замяната на Кими Райконен със Шарл Льоклер от Sauber, се върнаха по време на Гран при на Италия на „Монца” през уикенда.

Ще се откаже ли днес Ferrari от Райконен?

Дори тогава се чу, че лично президентът на Ferrari Лапо Елкан лично е информирал последния световен шампион на тима, че догодина отборът няма да се нуждае от него.

След това, от началото на седмицата от няколко места се появи информация, че днес ще бъде обявено, че договорът на Райконен няма да бъде продължен, а в неделя пък италиански журналисти съобщиха, че след квалификацията на „Монца” е трябвало да бъде обявено идването на Льоклер. Но новината е била отложена, с оглед на това, че квалификацията беше спечелена от Райконен.

Днес в Маранело се събират шефовете на Ferrari и затова по-късно се очаква официална информация за това кой ще партнира на Себастиан Фетел във Формула 1 догодина.

По традиция Ferrari обявява пилотите си за следващия сезон точно на „Монца”, а липсата на подобна информация през уикенда допълнително засили съмненията около бъдещето на Райконен в тима.

Финландецът е последният световен шампион на Скудерията с титлата си от 2012 година, а от завръщането си в отбора през 2014 година все още няма победа. Няколко сезона поред феновете на Формула 1 редовно избират Райконен за най-популярния пилот в световния шампионат.

Тагове: ferrari
0 от 500