IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Лондон отново ограничава бензинови и дизелови коли

Два района напълно спират трафика за определени часове през седмицата

Лондон отново ограничава бензинови и дизелови коли

Два района в Северен Лондон забраниха достъпа на дизелови и бензинови автомобили, като ограниченията в Хакни и Айлингтън действат от 7 до 10 часа сутринта и от 16 до 19 часа, от понеделник до петък.

Лондон отново ограничава бензинови и дизелови коли

По улиците в тези два района в тези часове имат право да се движат само пешеходци, велосипедисти и возила, отделящи под 75 грама въглероден двуокис на километър. Глобата за нарушаване на забраната е 130 британски лири.

Медиите на Острова посочиха, че става въпрос за девет улици в двата района, но се предполага, че все повече местни съвети ще гласуват подобни ограничения, които ще се добавят към и без това строгата политика на Лондон относно ограничаването на замърсяването на въздуха, идващо от автомобилния транспорт.

От местните общини обясниха, че забраната е наложена, тъй като качеството на въздуха в тези райони на Лондон е изключително лошо и така се търси подобряването му, както и намаляване на шума по тези девет улици.

С въвеждането на новите ограничения, общата сума за шофиране на стар дизел или замърсяващ бензинов автомобил в Лондон достигна рекордните 151,50 лири – глобата от 130 лири и вече съществуващите такси за достъп до центъра на града.

0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ако бяха забранили само дизела тук щяха да се изпишат 100 мнения ама сега забраняват и "чистия" бензин и само 4-5 мнения. *** няма как да блесне с мисъл щото и неговата трошка с газова не покрива тия 75 г СО2 и не може да се изпъчи и да каже гордо колко е далновиден и как мисли за природата. А реално причината да си сложи газова е не екология а че няма пари за бензин.
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    de ( преди 5 години )
    правят го от немай къде.. много са зле с въздуха. Иначе на живущите там малко им се налага да са ЕКО по принуда - т.е. да си купят ел.кола независимо дали искат или могат в този момент.
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ех значи, да бяха питали тука нашите професори с белите Короли. Техните 'коли' са на 10+ години и покриват евро 6.
  • #2
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Е, едно правилно решение ... ограничават дизел + бензин , колкото е вреден единия толкова и другия двигател , само форумните професори си мислят че бензиновия двигател е чист
  • #1
    7 rate up comment 5 rate down comment
    георги ( преди 5 години )
    егаси тъпите англичани,вместо да питат бг гений- дизел голф бмв ауди около 15-17 годишно