IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai i30 получи нов дизел

След фeйслифта моделът вече покрива новите екостандарти

Hyundai i30 получи нов дизел

Новото семейство Hyundai i30 се появи на пазара точно преди 2 години и сега дойде време за неговото обновяване. То е свързано най-вече с покриване на новите екологични изисквания, които влязоха в сила в Европа на 1 септември.

Hyundai i30 получи нов дизел

Вече всички бензинови агрегати на корейския модел отговарят на стандарта Euro 6d-TEMP. Сред тях е и 2,0-литровият турбомотор за модела i30 N. За целта моторите са оборудвани с филтър за твърди частици.

В същото време дизелиите от серията U2 са заменени от нови двигатели от семейството Smartstream (известно още U3). Те са оборудвани със система за неутрализация с течност, която дебютира при Kia Ceed и също са съобразени с новите еконорми.

Hyundai i30 получи нов дизел

Дизеловият мотор е запазил обема от 1,6 литра, като отново се предлага в 3 варианта на мощност, която е малко по-висока от досега - 96, 116 и 136 к.с. И при трите варианта скоростната кутия е 6-степенна механична. Автоматът – 7-степенен преселективен „робот”, е достъпен само за версиите със 116 и 136 к.с.

Измененията във външия вид са минимални, като вече хечбекът и комбито Hyundai i30 имат същата предна броня като при лифтбека – с черна линия през цялата дължина. Друг бонус е новата мултимедийна система с повече функции, при която обаче екранът си остава със старите размери.

Hyundai i30 получи нов дизел

В Hyundai се надавят с подобренията да вдигнат продажбите на i30 в Европа, тъй като представянето на модела до момента не оправдава очакванията. За първите 6 месеца на континента са продадени едва 42 000 бройки. Толкова записва и VW Golf, но само за месец.

Снимки: Hyundai

Тагове: hyundai i30
0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    de ( преди 5 години )
    много ми е интересно в днешно време двуличието в отнощетието на обществото към дизела - от една страна се забраняват дизели в различни градоне и се предрича края му до броени години - от друга - Марката ХХХ (в случая Хюндай) се сдоби с нов дизелов агрегат! :D
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Ха-ха-ха ( преди 5 години )
    Дежурният е ***!