IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автопилотът на Tesla спаси човешки живот (ВИДЕО)

Системата реагира мигновено и измъкна Model 3 от опасна ситуация

Автопилотът на Tesla спаси човешки живот (ВИДЕО)

Изкуственият интелект, с който са оборудвани електромобилите на Tesla, често бе критикуван в медиите за грешките, които допуска. Оказва се обаче, че системата Autopilot наистина може да измъкне автомобила и неговия водач от опасна ситуация и по този начин дори да спаси човешки живот.

Автопилотът на Tesla спаси човешки живот (ВИДЕО)

На един от каналите в YouTube, посветен на автомобилите Tesla, се появи именно такова видео. В него собственик на Tesla Model 3 разказва за пътен инцидент, като показва и видеозапис от него. Ясно се вижда, как електромобилът се движи по прав участък на пътя, когато е засечен от Toyota Yaris. Малката японска кола се вмъква между два автомобила, като според водача на Tesla-та, само бързите действия на електронната система предотвратяват катастрофа.

Студиото Crash Animation Studios се е заинтересувало от случая и пусна в интернет собствено видео, в което с помощта на компютърна графика анализира инцидента. Според анализаторите от студиото, Model 3 се движи със 100 км/ч, а скоростта на Toyota Yaris е около 130 км/ч.



Твърди се, че в тази ситуация инцидентът е избегнат само заради автопилота на електромобила. Електронната система реагира за 0,4 секунди и успява да осигури разстояние между двете коли от половин метър. В случая човек би реагирал най-малко за секунда, което със сигурност ще доведе до катастрофа. А при тази висока скорост последствията от може да бъдат фатални.

Снимка и видео: YouTube

Тагове: tesla
0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    gabron ( преди 5 години )
    добре че теслата не се натресе в някой в съседната лента и ако и там имаше тесла и тя ли така ще реагира? ще има да скачат по шанците....
  • #8
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не разбрах само какво е спасил автопилотът? Когато Теслата тръгна да сменя лентата, Ярисът вече я беше изпреварил.
  • #7
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Просто тоя с тойотата е много комплексиран като всички тойотаджий и иска да се покаже, че е изпреварил кола за пръв път, понеже досега едвам е изпреварвал велосипедисти.
  • #6
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Пълни глупости! ако си гледаш в огледалата ще видиш, че тоя *** лети и можеш или да го блокираш, така, че да се принуди да спре или да му дадеш път. Още повече, той е с 30 км по-бърз и когато Т'слата се изнасяше в дясно той беше минал и беше с 2 дължини напред...
  • #5
    8 rate up comment 3 rate down comment
    до 3ти ( преди 5 години )
    Аз бих добавил и *** действия от този с Шевролета (на Спарк ми прилича). Изпреварва и изведнъж преди да се разминат с Тойотата той ли намалява теслата ли увеличава не знам, но лявата лента е скоростна и след като изпревариш трябва да се изнесеш в дясно, още повече, че би трябвало да вижда в огледалата, че го настигат.
  • #4
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Т'слата спасява, а ФВ убива с отровни газове. Баланс трябва да има..
  • #3
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    лека драматизация и малко реклама- "тойотата изникнала от нищото" Е как от нищото? Появи се отзад вляво.Очевидно се опитваше да се провре между двете коли.Всеки нормален шофьор би си гледал огледалата и би чукнал леко спирачката.Шофьорът на тойотата е ясен-див селянин/ка който се ръга и бута да мине пръви и да засече другите да го псуват и свирят на почти празната огромна магистрала.Навсякъде ги има.То тва си им е в кръвта.
  • #2
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Еййй, тия тойотаджии по целия свят се правят на голямата работа, а не могат да карат на прав път дори.
  • #1
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Еха,добре дошли на опашката.Това нито е тово,нито са първите,обаче щом е Тесла е голяма новина.Волво откога го имат това и що сблъсъци са избегнали...