IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Seat показа как се справя новият флагмански SUV (ВИДЕО)

Моделът Tarraco се оказа по-голям от Skoda Kodiaq и Volkswagen Tiguan Allspace

Seat показа как се справя новият флагмански SUV (ВИДЕО)

Испанският производител Seat разпространи снимки и видео на новия си флагмански SUV, който ще се казва Tarraco. Автомобилът все още е покрит с камуфлаж, но вече се появиха редица подробности за него.

Seat показа как се справя новия флагмански SUV (ВИДЕО)

Въпреки маскировката е ясно, че големият SUV ще следва дизайна на новите модели на марката. Tarraco е построен на платформата MQB, като най-близките му роднини са Skoda Kodiaq и удължения Volkswagen Tiguan Allspace. Испанецът обаче ги превъзхожда на дължина – 4735 мм срещу 4712 при немеца и 4697 мм при модела на Skoda. Разстоянието между двете оси е идентично и при трите кросоувъра – 2790 мм, като те се предлагат с допълнителен ред седалки, който е опция.

Обемът на багажника на петместния Seat Tarraco е същия като на Tiguan Allspace, – 760 литра, като това е с 40 литра повече от Kodiaq. От испанската компания обещават пътен просвет от 200 мм (при Tiguan Allspace той е 201 мм, а при Kodiaq – 187 мм).

Seat показа как се справя новия флагмански SUV (ВИДЕО)

По предварителни данни, Tarraco ще получи бензинови двигатели 1.5 TSI (150 к.с.) и 2.0 TSI (190 к.с.), а също така и дизел 2.0 TDI (150 или 190 к.с.). Гамата е същата като при европейската Skoda Kodiaq, като испанският модел ще се предлага или с предно предаване, или със задвижване на четирите колела.

Seat показа как се справя новия флагмански SUV (ВИДЕО)

Tarraco ще може да преодолява 85-процентов напрецен наклон и 70-процентово спускане. За флагана на Seat са предвидени 6 режима на движение, както и адаптивно окачване. Освен това кросоувърът ще получи система, подпомагаща движението по наклон, която пречи на преобръщането.



Премиерата на автомобила ще се състои на 18 септември, а след това моделът ще бъде показан и на автосалона в Париж. Това е третият кросоувър в гамата на Seat, като името му беше избрано след гасуване, в което участваха 146 000 души от 134 държави.

Seat Tarraco ще се произвежда в завода на Volkswagen във Волфсбург, където се сглобява и Tiguan Allspace. Все още не е ясна цената, но в Германия моделът Tiguan Allspace започва от 29 975 евро.

Снимка и видео: Seat

Тагове: suv seat tarraco
0 от 500