IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

310 конски сили за VW T-Roc R

Спортната версия на кросоувъра върти обиколки на "Нюрбургринг"

310 конски сили за VW T-Roc R

Кросоувърът на Volkswagen T-Roc ще се сдобие с по-мощна и спортна версия R, а папараците вече заловиха такъв прототип по време на тестове на Северната дъга на „Нюрбургринг”.

310 конски сили за VW T-Roc R

Все още серийният T-Roc R не е официално потвърден, но от снимките се виждат част от промените – по-различно стоене на автомобила в завоите, промени в каросерията, които позволяват по-добро охлаждане на двигателния отсек и по-големи колела в сравнение с обикновения модел.

Ако предположенията за T-Roc R се потвърдят, то е почти сигурно, че автомобилът ще получи 2-литров 4-цилиндров двигател, същият, който VW Group използва по-голямата част от своите хот хеч модели. А прогнозите са за мощност 310 конски сили, което се смята за най-високото постижение в серийната версия на този двигател.

Това че Golf и T-Roc споделят една и съща платформа също спомага за създаването на R версия на кросоувъра. Освен това, тук има още едно сходство, което ще улесни проекта. Една от основните разлики на Golf R спрямо GTI версията е задвижването 4х4. При T-Roc не се налага такова преобразуване, тъй като моделът е оборудван с Haldex съединител, разположен пред задния диференциал, за да може да осигури тяга на задния мост, когато е необходимо още сцепление.

310 конски сили за VW T-Roc R

Но Golf R вече не се предлага с механична трансмисия, така че най-вероятно подобно решение ще се използва и при бъдещия T-Roc R.

Преди време шефовете на VW Group потвърдиха, че R версиите на моделите на VW ще се разпространят по моделите на марката, като Golf постави началото на това разширение на гамата, а T-Roc има шанс да е следващият такъв модел.

0 от 500