IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW показва електромобил в Boeing 777F (ВИДЕО)

Моделът по мотивите на прототипа Vision iNext ще влезе в производство през 2021 г.

BMW показва електромобил в Boeing 777F (ВИДЕО)

BMW се подготвя за премиерата на електрически автомобил с името Vision iNext. Моделът ще бъде представен този месец, но ще бъде само прототип. Новият автомобил, който ще бъде създаден по мотиви на концепта, ще влезе в производство през 2021 г.

BMW показва електромобил в Boeing 777F (ВИДЕО)

Първото изображение на електромобила на баварската марка бе пуснато през май 2018 г. по време на годишната среща на акционерите на концерна BMW AG. Тогава се появиха данни, че прототипът ще бъде кросоувър с дизайн в стила на Jaguar I-Pace.

Съдейки по свежите снимки и краткия видеоклип, информацията се оказва вярна. Очаква се също така, че BMW Vision iNext е получил автономна система за управление от четвърто ниво, т.е. може да се движи самостоятелно в почти всяка среда, без да се изисква вниманието на водача. Други данни за прототипа още няма.



Затова пък от BMW разкриха подробности за самата презентация - тя ще се проведе съвместно с Lufthansa Cargo. Германците ще съберат представители на медиите в самолет Boeing 777F, където ще бъде и самият прототип. На 9 септември боингът излита от Мюнхен за Ню Йорк, после в Сан Франциско, а следващата му спирка е Пекин. Пътуването ще приключи на 14 септември във Франкфурт. Във всеки от тези градове са планирани специални събития, посветени на BMW Vision iNext.

Снимка и видео: BMW

Тагове: bmw
0 от 500