IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel Adam Cup дебютира в България

Представителят на марковия шампионат стигна до място в Топ 8 на финала

Opel Adam Cup дебютира в България

Този уикенд феновете на рали спорта у нас за първи път имаха възможност да гледат наживо как се справя с българските отсечки автомобил от германския рали шампионат Opel Adam Cup, каран от Даниел Попов, който през сезон 2018 се състезава в марковата надпревара.

Opel Adam Cup дебютира в България

Двамата с Ангел Башкехайов завършиха на 7-о място в генералното класиране на рали „Стари столици”, трети кръг от националния шампионат и на 3-о място в своя клас RC4.

„В интерес на истината нашият Adam се оказа между двата класа RC4 и RC5, но ние решихме да се пишем в по-големия – обясни Попов след финала. – Познаваме добре шуменското състезание, за мен това беше трети старт тук, а Ангел дори има победа в „Стари столици”, при това в генералното класиране.

„Познавам отсечките добре и се пробвах да намеря лимита на колата. Вече съм по-уверен, ралито бе полезен опит, макар и кратък.

„В първия ден беше много интересно докато се адаптираме към хлъзгавите отсечки, а имахме и проблем със спирачките, но това не се отрази на представянето ни.”

Попов и Башкехайов се наредиха сред най-постоянните екипажи в 49-ото издание на рали „Стари столици” с 8 трети и едно второ място в своя клас.

Снимка: Ясен Попов Рейсинг

Тагове: opel adam cup
0 от 500