IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ново възраждане за легендата Lancia Delta (ВИДЕО)

Еуженио Амос създава наново класиката във версията Futurista

Ново възраждане за легендата Lancia Delta (ВИДЕО)

Lancia Delta и до днес остава един от символите на италианското автомобилостроене, но това твърдение винаги върви с уточнението, че става въпрос за версиите на колата с означение HF Integrale, създадени до средата на първата половина на 90-те години.

Ново възраждане за легендата Lancia Delta (ВИДЕО)

Защото след това се появиха автомобили, които просто не са достойни за името Delta. Delta Integrale е и сред най-интересните рали легенди, като отново историята приключва в средата на 90-те, а след това са правени няколко опити за възраждането на модела, базирани на последната версия Delta HF Integrale Evoluzione, като всички те са били на компании извън империята на FIAT и всички са били отхвърлени.

Сега е ред на един по-интересен опит, който има и по-големи шансове за успех. Компанията Automobili Amos, която е основана от автомобилния пилот и колекционер Еуженио Амос сега е готова да представи възродената Delta Integrale, която получава добавката Futurista, а премиерата е в четвъртък на изложението Grand Basel в Швейцария.

Ново възраждане за легендата Lancia Delta (ВИДЕО)

Delta Integrale Futurista ще се предлага само във вариант 3 врати, което пък ни връща към 80-те години, когато с врати бяха само рали иконите Delta S4 от група Б. Естествено, купето е с по-широки вежди на калниците, а предната част на новата каросерия е изцяло от карбон.

Интериорът е създаден под силното влияние на Delta S4 Stradale, което означава семпли решения и ретро усещане, но всичко това трябва да бъде потвърдено тази седмица. Futurista ще дебютира в интересна версия на зеленото – Verde Brinzio – цветът е кръстен на община Бринзио, където Амос се е учил да шофира.

Ново възраждане за легендата Lancia Delta (ВИДЕО)

Automobili Amos се занимава основно с дребносерийно производство на различни автомобили, които са като продължение на Ferrari, а сега идва ред на легендата Delta, като от компанията потвърдиха, че са получили над 100 поръчки за Futurista. Което е много, като се има предвид, че обикновено Амос изпълнява серии до 15 коли.
 

0 от 500
  • #1
    21 rate up comment 2 rate down comment
    пропов ( преди 5 години )
    Тази кола е просто прекрасна. Толкова чисти линии, толкова идеални пропорции. Такова осанка. Внушава спорт и сила без нито едно крилце или спойлер. Сложете я примерно до една съвременна Хонда Сивик Тайп Ер и ще разберете разликите. Това го може само италианската школа. Радвам се че ще я възродят.