IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пет хот-хеча един срещу друг на пистата (ВИДЕО)

Британско издание сравни автомобилите в три различни дисциплини

Пет хот-хеча един срещу друг на пистата (ВИДЕО)

Британското автомобилно издание Crwow сравни в три различни дисциплини хо-хечовете с предно предаване Honda Civic Type R, Hyundai i30 N, Renault Megane RS, Seat Leon Cupra R и Peugeot 308 GTi. Те се надпреварваха в старт от място, а също така и в изпитания на ефективността на спирачните им системи.

Пет хот-хеча един срещу друг на пистата (ВИДЕО)

Най-слабият участник - Peugeot 308 GTi, разчита на 1,6-литров турбомотор с 272 к.с. и 330 Нм въртящ момент. При него ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6 секунди.

Най-мощният мотор – 2,0-литров турбоагрегат, се намира под капака на Honda Civic Type R. Той развива мощност от 320 к.с. и 420 Нм въртящ момент, като ускорението до 100 км/ч от място става за 5,7 секунди.



При Hyundai i30 N двигателят с 2,0 литра разполага с 275 к.с. и 378 Нм, които са достатъчни за ускорение за 6,1 секунди. От 0 до 100 км/ч за 5,2 секунди ускорява Renault Megane RS, което разчита на 1,8-литров мотор със 280 к.с.

Последният участник в надпреварата е Seat Leon Cupra R, чийто двигател развива 310 к.с. и 400 Нм. При него ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,5 секунди.

Снимки и видео: Carwow

0 от 500
  • #20
    2 rate up comment 1 rate down comment
    GP ( преди 5 години )
    Сивикът е по-добър във всяко едно отношение и плюс това в БГ го продават за 76, с високото ниво на оборудване, сега гледам, че имат и отстъпки на сайта и е възможно да се вземе за 71-72 хиляди лева, което е подарък за такъв вид автомобил.
  • #19
    6 rate up comment 3 rate down comment
    от бокса ( преди 5 години )
    Гоуфа не участва, защото още не е излязъл от бокса. А и да участваше все тая. Просто щеше да заеме мястото на Пежото, а то щеше да е предпоследно.Ако немците правеха теста, Гоуфа щеше да е пъври, Сеата втори и всички останали. Нали ги знаете вурстовете как тестват и лъжат...
  • #18
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Задната част на Хондата не изглежда толкова зле на живо колкото е по снимки и видеота.Може би белият цвят да прави контраста и линиите на задницата по-особени, но в черен или чевен цвят е доста добре изглеждаща. На мнение съм, че бялото не и ходи особено. Иначе колата е супер. Пожелавам е на всеки, който може да си я позволи да е има! За мен тази кола е една от целите ми. Живот и здраве до 2 г. смятам да я имам.
  • #17
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Сивика ги размазва просто!Наистина много високо вдигна летвата. Брутален е просто.Единствено заигравките със задницата не ми допадат много. Прекалили са ми се струва, но всичко друго е топ. Изгледайте цялото видео да видите каква огромна разлика има вътре, таблото и материалите на Сивика. Доближава се до премиум автомобил, а останалите са модели от видеото са просто пластмасови и евтини.Не е типично за Хонда да наблягат на това. Силата са им двигателите,надежността и техниката.Постарали са се
  • #16
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Последните 3 генерации сивик и умерен малко не пасва. Първо бешр екстериора космически кораб (доста успешен според мен). После избухнаха с интериора (не толкова успешно) Сега интериора е бомба ама екстериора е направен само за Тайп Р с всичките анти крила, спойлери и раздувки но 90% от клиентите ще карат обикновен
  • #15
    18 rate up comment 4 rate down comment
    HONDA!! ( преди 5 години )
    Хондата е едно ниво над останалите.Страхотен двигател, чудесна платформа, окачване, спирачки. Интериора също е класи над останалите.Единственото което не ми харесва е задницата. А и като цяло този "наточен" външен вид със тия спойлери и фалшиви отвори по броните ми идва малко в повече. Предишните генерации бяха някак премерени.
  • #14
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Голфа по някаква неведома причина не влиза в категория - около 300кс и предно. ГТИ e 230кс Клубспорт 250, а R хубаво е 300 но е 4х4. И за това Леона е най-мощния хеч с предно във ВАГ. Като словиш цената в сметките Леон най-си заслужава. Макар че това е в БГ където Той е по-евтин от в Европа. Докато останалите участници тук се продават на европейски цени. Ако и те пипнат цената малко ще е по-голяма конглокенцията
  • #13
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    саблезъбата кокошка на рено отново се представи "отлично"! Както винаги на последното "почетно" място. )))
  • #12
    9 rate up comment 14 rate down comment
    Бай Оня ( преди 5 години )
    Моторите на ВаГ се чук.Бърз преглед показва че Леона само Стейдж 1 е вече на 400 коня а кулер и ауспух нов софт 450 на сток желязо!!!!!!! Ген 3 ТСИ моторите на ВАГ разказват.
  • #11
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Състезание на хот-хечове без Голф!...сигурно след новите настройки за покриване на WLTP по-добре да не го слагат тука, че ще стане голема излагация.